Vluchtelingen voor vluchtelingen

‘Toen ik in mijn groep van 60 vluchtelingen van de boten in de Achtersluispolder vroeg wie er wilde helpen met het inzamelen en sorteren van goederen voor vluchtelingen uit Oekraïne, zaten we direct vol. We konden maar vijftien man gebruiken, het aanbod was veel groter.’ 

Aan het woord is Razan Zaza, zij komt zelf uit Syrië en tolkt voor de mannen van de boot: 

‘Voor deze mannen is het fijn dat ze hulp ontvangen, maar misschien het nog wel mooier dat ze nu de gelegenheid krijgen iets terug te doen.’

In winkelcentrum Rozenhof in het centrum van Zaandam wordt een inzamelpunt gerund door vulchtelingen aangevuld met coördinatoren. Momenteel kan je even niets meer brengen omdat het aanbod overweldigend was. Er moet eerste geordend en gesorteerd worden. 

Er werd kleding voor vrouwen en kinderen aangeboden, (nieuwe) sokken en ondergoed, speelgoed en verzorgingsproducten als luiers, maandverband, tandpasta en tandenborstel, zeep en shampoo. 

Zodra er weer ingezameld wordt, laten we het weten. Ook kan je hier terecht voor informatie.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Kick van der Horst

  Je zou alle vluchtelingen met spoed een BSN nummer en een cursus Nederlands en Engels moeten aanbieden. We barsten van de niet in te vullen vacatures en dit zijn mensen die graag iets aan onze samenleving willen bijdragen en in hun eigen onderhoud voorzien in plaats van jarenlang nutteloos te moeten (!) duimendraaien in een AZC. En inschrijven bij een woningbouwvereniging ( er is hier woningnood, dus wel gewoon aansluiten in de wachtrij).
  Voorlopig hebben ze een dak boven hun hoofd.

  Je zou eigenlijk al die tweede, derde, vierde vakantiehuisjes van investeerders moeten inzetten. Het is van de zotte dat er vakantieparken vol worden gebouwd met volwaardige woningen, terwijl er voor de gewone inwoners niet genoeg betaalbare huizen zijn om echt in te wonen.

  Maar ik dwaal af van het onderwerp.

  Dankjewel mannen!

 • Dineke Jansen- Bekebrede

  Wat een goed initiatief van de vluchtelingen die hier al een tijdje verblijven

  Helemaal mee een wat kick van der borst schrijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *