Vluchtelingenkamp Veldpark geëvacueerd wegens storm

“I have bad news. We r about to leave this camp. I have no idea were we are going. I don’t want to leave coz I don’t know where they are taking us. This is really bad.”

Een eerste berichtje van een van de vluchtelingen vanavond, waaruit blijkt dat niet iedereen helder geïnformeerd is over de reden van vertrek en de tijdelijke aard. 

Door de storm is het niet verantwoord om in het kamp in ’t Veldpark te blijven. Rond zeven uur vanavond ging het bericht rond dat mensen het kamp zouden moeten verlaten. De evacués mochten alleen een kleine tas met spullen meenemen. Er zouden ‘bedden en koffie’ geregeld zijn.

Bussen brengen de vluchtelingen naar sporthallen De Tref en Zaandam Zuid in de omgeving. Al bereiken ons ook steeds meer berichten dat betrokken of bevriend geraakte inwoners van Zaanstad hun logeerkamers ter beschikking hebben gesteld.

Er is een draaiboek voor ontruiming waarbij al locaties zijn aangewezen. In dat draaiboek stond dat er bij windkracht 7 of meer ontruimd zou gaan worden. Dat niveau is vanavond bereikt zoals te zien is op onderstaande kaart van Buienradar.

windkracht

Hieronder de bus die de vluchtelingen tijdelijk naar een andere opvang brengt. Foto Robert van Tellingen.

Ontruiming Veldpark

Rond 21:00 maakte de gemeente het nieuws ook bekend via Twitter.

De badmintontraining in Sporthal Zuid werd gisteravond afgebroken. De voorzieningen voor de vluchtelingen waren overigens minimaal. Zo waren er – in het begin althans – geen veldbedden beschikbaar.

 

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *