Voetbal: Blauw Wit en Fortuna (zat) doen goede zaken

In het weekend van de derby’s boekten Blauw Wit W en Fortuna W (zat) belangrijke overwinningen. VV Jisp blijft het goed doen in de 5e klasse, ze wonnen voor de zesde keer op rij. 

2e Divisie

OFC (zon) kon niet profiteren van de zware midweekse KNVB beker wedstrijd van tegenstander Katwijk. De ploeg kwam nog wel op voorsprong, maar verloor uiteindelijk 1-3. De grootste concurrent, voor in ieder geval een plek in de nacompetitie, IJsselmeervogels verloor ook waardoor de achterstand met één wedstrijd minder gespeeld 4 punten blijft. 

3e klasse zaterdag

De zaterdagploeg van OFC liet Fortuna W. (zat) ontsnappen en verloor uiteindelijk 2-3. De Wormerveerders blijven door de late zege meedoen om de bovenste plaatsen. Hekkensluiter ZVC’22 verloor op eigen veld met 2-3 van HCSC en het lijkt een kwestie van tijd voordat het doek valt voor het eerste elftal van de fusieclub.

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

4e klasse zaterdag

Derby’s blijken het beste in Blauw Wit W naar boven te halen, in januari moest ZCFC er al aan geloven en nu was de ploeg met 3-1 te sterk voor WSV’30 (zat). Een zeer belangrijke driepunter in de spannende strijd tegen de nacompetitie, vooral ook omdat concurrent Sp. Krommenie (zat) wist te winnen. St. Adelbert werd knap met 1-3 verslagen. ZCFC wist de eerste punten van 2023 te pakken door RCZ (zat) met 0-3 te verslaan.

5e klasse zaterdag

Voor de 6e keer op rij, boekte vv Jisp een overwinning. Ditmaal was de ploeg met 2-4 te sterk voor laagvlieger Purmerland. Westzaan (zat) kwam uiteindelijk veel te kort tegen koploper Vrone en werd met 1-5 verslagen. Voor Rood Wit Z. wordt het nog een lang seizoen. De ploeg wist nog geen punt te behalen en was ook tegen AFC IJburg kansloos, 8-0.

Zaterdag 11 februari

  • OFC – Katwijk 1-3
  • ZVC’22 – HCSC 2-3
  • OFC (zat) – Fortuna W. (zat) 2-3
  • Blauw Wit W – WSV’30 (zat) 3-1
  • RCZ (zat) – ZCFC 0-3
  • St.Adelbert – Sp.Krommenie (zat) 1-3
  • Westzaan (zat) – Vrone 1-5
  • Purmerland – Jisp 2-4
  • AFC IJburg – Rood Wit Z (zat) 8-0
Blauw Wit W (foto: Theo van Vlaanderen)

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *