Voetbal dit weekend: inhalen en bekeren

Dit weekend staat de Zaanse voetbalcompetitie in het teken van inhaal- en bekerwedstrijden. Er komen maar vier Zaanse ploegen in actie. Maar de belangen van de wedstrijden zijn groot.

Competitie

Rood Wit Zaanstad speelt tegen Heemstede en bij winst met minimaal 2 doelpunten verschil, wint de ploeg van Levinho Wijdenbosch de 1e periodetitel in de 4e klasse zondag. Daarmee verzekert het zich van in ieder geval een plek in de nacompetitie. Bij elk ander resultaat gaat de periode naar Meteoor, de huidige koploper in de reguliere competitie.

Sp. Krommenie kent tot nu toe een zeer moeizaam seizoen in de 3e klasse zondag en staat inmiddels op een 11e plek. Door de verzwaarde promotie/degradatie regeling, komen de plekken 9 t/m 13 in aanmerking voor (in)directe degradatie. Nummer 8 TABA staat nog op een veilige plek en is zondag de tegenstander. Het verschil tussen beide ploegen is 6 punten, dus een overwinning is noodzakelijk om de aansluiting te blijven houden. 

Beker

Fortuna W. is de enige Zaanse club die nog actief is in de Districtsbeker. Zowel het zaterdag- als het zondagteam spelen een wedstrijd in de 3e ronde van de KO fase, waarin nog maar 32 ploegen zijn vertegenwoordigd. Fortuna W. (zat) speelt in Utrecht een uitwedstrijd bij de zondag 4e klasser DHSC, terwijl Fortuna W (zon) later op de middag subtopper Swift (zat) uit de 4e Divisie ontvangt.    

Wedstrijden zaterdag 18 februari

  • 14.30 uur DHSC – Fortuna W. (zat) (beker)
  • 17.00 uur Fortuna W. – Swift (beker) 

Wedstrijden zondag 19 februari

  • 15.00 uur TABA – Sp. Krommenie (comp)
  • 14.00 uur Rood Wit Z – Heemstede (comp)

Foto van Theo van Vlaanderen: Fortuna W – Saenden 2-2, poulefase Districtbeker eerder dit seizoen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *