Voetbal: dubbele cijfers SVA; Rood Wit dichtbij 1e periode

Afgelopen weekend was het laatste volledige programma voor de winterstop en daarbij vielen heel veel doelpunten op de (Zaanse) velden.

SVA haalde zelfs de dubbele cijfers, terwijl KFC de kraker tegen Saenden overtuigend wist te winnen. Ook VV Knollendam haalde uit: 6-2 tegen Nautilus.

2e Divisie

OFC (zon) beleefde een slechte laatste speelronde voor de winterstop. Ondanks de goede vorm van de laatste weken werd er met 0-3 verloren van concurrent IJsselmeervogels. Aangezien ook de andere concurrent TEC wist te winnen, heeft OFC (zon) nu een achterstand van 7 punten op een nacompetitieplaats. 

3e klasse zaterdag

Een gehavend Fortuna W. (zat) leed een onverwachte 2-1 nederlaag bij HCSC en zag mede daardoor de 1e periodetitel naar Always Forward gaan. ZVC’22 blijft na een 7-1 nederlaag bij SDOB op de laaste plaats staan, terwijl OFC (zat) maandagavond nog in actie komt.

4e klasse zaterdag

ZCFC wist thuis een spectaculaire 5-4 overwinning te behalen op Wieringermeer en heeft daarmee ook de aansluiting gevonden met de subtop. Blauw Wit W daarentegen zakt steeds verder weg, zij moesten in de laatste seconden nog de 2-1 slikken bij Sp.Krommenie (zat). WSV’30 (zat) boekte een 5-3 overwinning op Alc.Victrix. RCZ verloor weer, ditmaal werd het 5-2 tegen Kolping Boys. 

ZCFC

5e klasse zaterdag

Jisp blijft het goed doen in de 5e klasse en er werd de 4e overwinning op rij geboekt. Wherevogels werd met 5-1 verslagen. Met deze vorm, kan de ploeg van Peter Tania in de 2e seizoenshelft zeker mee gaan doen om de nacompetitie-plaatsen. Westzaan verloor met 6-0 van Andijk. Rood Wit Z moest een 1-4 nederlaag slikken tegen De Kennemers.

1e klasse zondag 

Fortuna W. boekte zondag een belangrijke 0-4 overwinning op De Meer, waardoor de ploeg aansluiting blijft houden met de “veilige” middenmoot. Assendelft zag, na een 3-1 nederlaag bij Hoofddorp, de achterstand op de “veilige” plekken juist oplopen naar 7 punten.

2e klasse zondag

KFC won de beladen derby bij Saenden met 0-3 en staat inmiddels op een 4e plek, ook zijn ze na 3 wedstrijden de enige ploeg in de 2e periode die nog geen puntverlies heeft geleden. Saenden staat na de nederlaag op een 11e plek.

3e klasse zondag

Koploper SVA behaalde tegen hekkensluiter Ankaraspor dubbele cijfers, het werd maar liefst 11-1. Met nog 2 wedstrijden te gaan in de 1e periode is de voorsprong 3 punten op de nummer 2. Hercules Zaandam won met 2-0 en staat 3e met 6 punten achterstand op SVA. RCZ boekte een zwaarbevochten overwinning op Alliance’22 en staat daarmee in de middenmoot, terwijl Sp.Krommenie steeds verder wegzakt. Zondag werd er 2-1 verloren van concurrent TOG.

4e klasse zondag

Rood Wit Zaanstad won met 2-5 bij Onze Gezellen en moet volgende week met 2 doelpunten verschil winnen van nummer 9 Heemstede om de 1e periodetitel te pakken. Zaandijk speelde teleurstellend gelijk tegen het puntloze Geel Wit’20 en Westzaan verloor met 3-0 van DSS.

5e klasse zondag

Bij Knollendam was er weer reden voor een klein feestje, aangezien de ploeg van Andy Huitema de 2e zege van het seizoen werd behaald. Nautilus werd met 6-2 verslagen.

(foto van de trotse trainer Andy Huitema)

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *