Voetbal: KFC sterkste in derby tegen Saenden

Zowel KFC als ook Fortuna W. wisten zich dit weekend definitief veilig te spelen. Beide teams blijven ook uitzicht houden op de promotiewedstrijden.

Saenden is door de nederlaag tegen KFC juist veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie om degradatie te voorkomen. 

1e klasse zondag

In geen beste wedstrijd wist Fortuna W. in de slotfase (van 1-2 naar 4-2) alsnog 3 punten te behalen. Hierdoor is de ploeg niet alleen definitief veilig, ook blijft het goed meedoen om de winst in de 3e periode. VV Assendelft daarentegen zag concurrent SDZ dichterbij komen. Zelf verloor de ploeg van Lars Keppel met 0-3 van Hoofddorp, terwijl de Amsterdammers IVV verraste met 3-1. De voorsprong op SDZ, dat op een directe degradatieplaats staat, is nog maar 2 punten.

2e klasse zondag

In een spannende derby was KFC met 2-1 te sterk voor Saenden. De Koogers zijn door de overwinning definitief veilig en blijven ook nog kans houden op het bereiken van de promotiewedstrijden. Saenden zal door de nederlaag juist moeten gaan proberen zich via de nacompetitie alsnog veilig te spelen, zodat het verblijf in de 2e klasse niet tot maar één jaar beperkt blijft.  

3e klasse zondag

Ondanks dat Hercules Zaandam lang met 10 man speelde, wist het een 4-5 zege te boeken bij laagvlieger Nieuw West Utd. Mede door de nederlagen van de concurrenten, kan de ploeg zich komend weekend al plaatsen voor de promotiewedstrijden.

Zowel Sporting Krommenie als RCZ boekten een ruime overwinning op hun concurrenten. Sporting won met 6-2 van TOG en de Racers wonnen 4-1 van Alliance’22. Beide ploegen kunnen door de zeges niet meer direct degraderen, maar zijn nog niet definitief veilig.  

4e klasse zondag

Ook na deze speelronde blijven de onderlinge verschillen enorm klein in de 4e klasse. Westzaan en Zaandijk wisten te winnen van respectievelijk DSS (1-0) en Geel Wit’20 (2-1) en kunnen zich dan ook gaan opmaken voor een zeer spannende slotdag van de competitie. Maar liefst 7 clubs komen nog in aanmerking voor plaatsing voor de promotiewedstrijden én het moeten spelen van de nacompetitie voor degradatie.

5e klasse zondag  

Knollendam verloor in de laatste uitwedstrijd bij het puntloze Nautilus. Het werd in Edam maar liefst 4-0 voor de thuisploeg. De ploeg van Andy Huitema wacht nog één wedstrijd tegen de kampioen MOC.  

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

Wedstrijden zondag 14 mei

 • Assendelft – Hoofddorp 0-3
 • Fortuna W. – De Meer 4-2
 • KFC – Saenden 2-1
 • Nieuw West utd. – Hercules Zaandam 4-5
 • RCZ – Alliance’22 4-1
 • Sp.Krommenie – TOG 6-2
 • Ankaraspor – SVA 2-7
 • Zaandijk – Geel Wit’20 2-1
 • Westzaan – DSS 1-0
 • Rood Wit Z – Onze Gezellen 3-2
 • Nautilus – Knollendam 3-2

Foto KFC-Saenden van Theo van Vlaanderen

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *