Voetbal: ruime zege Hercules in derby, eerste punten Knollendam

Er werd dit weekend weer volop gevoetbald op de (Zaanse) velden en er vielen meerdere opvallende uitslagen te noteren. OFC (zon), Hercules Zaandam en Knollendam wisten hun supporters positief te verrassen. 

2e Divisie

OFC (zon) was de laatste weken al in betere vorm, maar afgelopen zaterdag wist de ploeg zichzelf te overtreffen. De hekkensluiter maakte tegen koploper AFC met 2 doelpunten in blessuretijd een 3-1 achterstand teniet en kon weer een punt bijschrijven. 

3e klasse zaterdag

Fortuna W. (zat) boekte een 1-3 overwinning op laagvlieger VVA/Spartaan en door puntenverlies van de concurrent, staat het nu vast op de 2e plek met 3 punten achterstand op Always Forward. Voor de 1e periodetitel moeten er nog 3 wedstrijden gespeeld worden.

4e klasse zaterdag

In de derby tegen WSV’30 wist ZCFC zich goed te herstellen van de nederlaag van vorige week. De thuisploeg won met uiteindelijk met 4-2. Sporting Krommenie wist een belangrijke 3-2 overwinning te behalen en neemt zo enigszins afstand van de onderste plaatsen. 

2e klasse zondag

Terwijl de wedstrijd van Saenden werd afgelast, boekte KFC een nuttige 0-3 overwinning op Kleine Sluis. Door de 3-punter stijgt de ploeg naar de brede middenmoot en staat het op een 8e plek met 13 punten.

3e klasse zondag

In de 3e klasse stond er weer een derby op het programma. Hercules Zaandam was op het eigen complex veel te sterk voor WSV’30. De ploeg van Eric Heerings won met 6-0 en staat nu op de 5e plek met 6 punten achterstand op SVA dat dit weekend niet in actie kwam. 

4e klasse zondag

Het wordt sowieso een spannende strijd om de 1e periodetitel. Met nog 2 speelronden te gaan staat Rood Wit Z, dat met 0-2 won bij DSS, op basis van het doelsaldo op de 2e plek. 

5e klasse zondag

Maar de opvallendste uitslag viel in de 5e klasse te noteren, waar Knollendam de eerste punten van het seizoen wist te pakken. Thuis tegen HYS speelde de ploeg van Andy Huitema een goede wedstrijd en werd er met 2-1 gewonnen!

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

De foto van het scorebord is van de trainer van Knollendam, Andy Huitema.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *