De topper in de 3e klasse tussen Hercules Zaandam en SVA bleef door een laat doelpunt onbeslist.

Fortuna W., Sp. Krommenie en Westzaan wisten in strijd tegen (in)directe degradatie hele belangrijke punten te pakken

1e klasse zondag

Na 6 nederlagen op rij wist Fortuna W eindelijk weer te winnen. In de strijd om de nacompetitie te ontlopen, won de ploeg met 0-3 bij concurrent LSVV.  Op basis van een beter doelsaldo staat Fortuna W in ieder geval voorlopig weer op een veilige plek. Assendelft moest een zure 2-4 nederlaag incasseren tegen subtopper AFC’34. De ploeg van Lars Keppel wist een 2-1 voorsprong te nemen en bij 2-2 miste Assendelft zelfs een penalty, kort gevolgd door de 2-3 en 2-4.

2e klasse zondag

Saenden moest op eigen veld de meerdere erkennen in concurrent FC Den Helder. Eén doelpunt in de eerste helft was genoeg voor de 3 punten voor de bezoekers. Ook KFC wist de 3 punten niet in eigen huis te houden. Bloemendaal was met 2-3 te sterk. De teams in de middenmoot staan zo dicht bij elkaar, dat nummer 8 KFC rekening moet blijven houden met een plek in de nacompetitie tegen degradatie, maar dat het, ondanks de nederlaag ook nog alle kans maakt op de nacompetitie om te promoveren.

Klik hier voor alle standen in de diverse competities

3e klasse zondag

In de topper tussen Hercules Zaandam en SVA wist de koploper een 0-2 voorsprong te nemen in de 1e helft. Ook in de 2e helft kregen de bezoekers meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het was de thuisploeg die scoorde. In blessuretijd wist Hercules zelfs nog de gelijkmaker te scoren.

Sp. Krommenie won met maar liefst 9-0 van hekkensluiter Ankaraspor en zet daarmee haar opmars in de stand voort. WSV’30 won met 1-4 bij TOG, terwijl RCZ weer verloor. Zwanenburg was met 2-1 te sterk.

4e klasse zondag

Nummer 10 Westzaan heeft nog steeds zicht op een ontsnappingsroute. Door de 0-4 overwinning op concurrent Oosthuizen is de achterstand op een veilige plek nog maar 5 punten.

Rood Wit Zaanstad won met 0-3 bij hekkensluiter Geel Wit’20 en blijft daardoor in het spoor van koploper Meteoor. Zaandijk kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen BSM.

5e klasse zondag

Knollendam mocht na twee weken rust weer een keer in actie komen. Op het eigen complex, was subtopper WBSV uiteindelijk met 2-4 te sterk. In de resterende vier wedstrijden komt de ploeg nog in actie tegen drie enigszins gelijkwaardige tegenstanders en stijgt de ploeg hopelijk nog een plek in de stand.