Voetbal: SVA toont karakter in topper

De topper in de 3e klasse tegen Swift eindige door een late gelijkmaker onbeslist voor SVA.

In de onderste regionen van de competities wisten Assendelft, Sp. Krommenie en Westzaan belangrijke punten te behalen in de strijd tegen degradatie. 

1e klasse zondag 

Voor Assendelft zijn het de weken van de waarheid, waarin het tegen de onderste 3 ploegen speelt. Waar vorige week tegen hekkensluiter De Meer nog gelijk werd gespeeld, werd er zondag na een spannende wedstrijd 3-2 gewonnen van nummer 13 FC uitgeest. Door de overwinning blijft de ploeg zicht houden om uiteindelijk zelfs de nacompetitie te ontlopen.

Voor Fortuna W. daarentegen wordt de situatie steeds lastiger. De ploeg kwam nog wel op voorsprong maar na een snelle rode kaart werd er uiteindelijk 6-1 verloren van AFC’34. De Wormerveerders staan inmiddels op 3 punten achterstand van de veilige 9e plaats. 

2e klasse zondag

Ook in de 2e klasse strijden de Zaanse ploegen op dit moment vooral om uit de nacompetitie te blijven. KFC deed daarin hele goede zaken door thuis met 3-0 te winnen van concurrent ZAP en neemt daarmee enigszins afstand van de nacompetitieplekken.

Saenden echter verloor thuis met 1-5 van FC Medemblik en staat momenteel op een 9e plek, dat aan het einde van het seizoen juist deelname aan de nacompetitie zou betekenen.

3e klasse zondag

In de topper tegen nummer 2 Swift, toonde SVA veerkracht door terug te komen van een 3-1 achterstand. In de slotfase scoorde de ploeg alsnog de gelijkmaker (3-3), waardoor het verschil 9 punten blijft.

In de strijd om de nacompetitie te halen, profiteerde Hercules Zaandam optimaal door 1-5 te winnen bij TABA. De Zaandammers staan nu gelijk met Swift.

Sp. Krommenie wist in de strijd tegen degradtie 3 hele belangrijke punten bij te schrijven door thuis met minimaal verschil (1-0) te winnen van Alliance’22. Na de 4-1 nederlaag bij Nieuw West Utd, blijft ook RCZ in de gevarenzone. 

4e klasse zondag

Ook nummer 10 Westzaan greep haar kans in de strijd tegen degradatie. De ploeg won thuis met 2-1 van concurrent Onze Gezellen en behoudt daarmee enigszins aansluiting op de veilige 7e plek.

Rood Wit Zaanstad wist door een 2-6 overwinning bij Oosthuizen in het spoor te blijven van koploper Meteoor. 

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

Wedstrijden zondag 12 maart

 • AFC’34 – Fortuna W 6-1
 • Assendelft – FC Uitgeest 3-2
 • KFC – ZAP 3-0
 • Saenden – Medemblik 1-5
 • Sp.Krommenie – Alliance’22 1-0
 • TABA – Hercules Zaandam 1-5
 • VSV – WSV’30 afgelast
 • Swift – SVA  3-3
 • Nieuw West Utd – RCZ 4-1
 • Westzaan – Onze Gezellen 2-1
 • Oosthuizen – Rood Wit Z 2-6

Foto TABA – Hercules Zaandam (1-5), Harry Kho

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *