Voetbal Varia: De werkersploeg van KFC

Voetbal Varia is een website waar aandacht wordt gegeven aan de ontwikkelingen en activiteiten binnen alle afdelingen van de Zaanse voetbalverenigingen. De Orkaan is fan van Marco van Langelaar en van de manier waarop hij oog heeft voor de volledige breedte van wat een club maakt tot een club.

We vinden elkaar in het feit dat we niet gaan voor de snelle winst. We spelen aantrekkelijk en technisch over de diepte en de breedte waarbij er oog is voor de mensen die het mogelijk maken. De komende weken plaatsen we Voetbal Varia-stukken over clubmensen die actief zijn op de achtergrond.

Vandaag deel 1:

De werkersploeg van KFC

Als eerste in de reeks was het vandaag de beurt aan de Werkersploeg van KFC. De Werkersploeg van KFC bestaat uit voornamelijk gepensioneerden die doordeweeks elke ochtend op het complex aanwezig zijn om diverse klussen en/of opruimwerkzaamheden te verrichten.

Ondanks dat er geen voetbal is en er in principe dus minder is te doen, zijn er elke dag wel rond de 8-10 vrijwilligers aanwezig op het complex. Het sociale gedeelte speelt hier een grote rol in. Ron de Vries:

“Je mist in deze tijd al veel contacten en op deze manier blijf je elkaar tenminste zien. Bijpraten over bijvoorbeeld de gang van zaken binnen de club of over het Zaanse voetbal van vroeger met haar gezonde rivaliteit, maar daarnaast is het ook gewoon fijn om lekker bezig te zijn in de buitenlucht.”

Het voetbal is overigens niet het enige wat de groep mist, door alle maatregelen liggen de groepsuitjes ook al een tijd stil. Met veel plezier wordt er op de groepsfoto’s gewezen, die een herinnering zijn van de jaarlijkse reisjes naar oa Amerika. Ook gaat de groep normaal gesproken nog meerdere keren per jaar met elkaar op pad in Amsterdam.   

Foto: Marco van Langelaar

Het blijkt dan ook al snel dat de Werkersploeg van KFC een hechte groep van vrijwilligers is. De meesten zijn dan ook al van jongs af aan /  jarenlang lid van de club en/of lopen ook al jaren mee in de Werkersploeg. Bijvoorbeeld Rob Yong die al ruim 25 jaar meehelpt in de Werkersploeg. Toen hij nog werkte, hielp hij al elke zaterdag mee met allerlei klussen en nadat hij met pensioen ging, kon hij ook doordeweeks komen helpen.

Cees Moraal en Rob Yong (foto Marco van Langelaar)

Uiteraard is het sociale gedeelte belangrijk is, maar we doen het vooral om de club en het huidige bestuur te helpen. Henk Smit:

“Het huidige bestuur heeft met eerst het afbranden van de tribune en nu met de onzekere corona periode waarin de situatie continu veranderd al aardig wat op zijn bordje gehad. Door in ieder geval te zorgen dat het complex in orde is, kunnen wij hun ook een beetje ontlasten. We hebben een aardig beeld van wat er allemaal bij komt kijken, aangezien we zelf ook jaren diverse bestuursfuncties hebben bekleed, dus dan is het fijn dat we ook kunnen bijdragen.”

Henk Smit (foto Marco van Langelaar)

Ook vandaag is in ieder geval weer het nodige gedaan door de Werkersploeg, het complex is dan ook weer klaar voor een weekend trainen en onderlinge wedstrijden bij de jeugd en senioren. En daar gaat het uiteindelijk toch allemaal om….

Jaap Heijkoop (foto: Marco van Langelaar)

Op de foto helemaal boven zie je Siem-Jan Dekker in actie.

De Mopperploeg van Zaanlandia is de volgende groep vrijwilligers die in de schijnwerpers komt te staan.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Gerrit Vinke

    Top deze mensen zijn de spil waar de vereniging op draait. Wie volgt ze op? Vrijwilligers moet je met een lichtje zoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *