Voetbalvaria: De Maandagochtendploeg van WSV’30

WSV’30 beschikt over een grote Maandagochtendploeg die bestaat uit ongeveer 35 vrijwilligers.

Dit portret maakte Marco van Langelaar eerder dit jaar en hij publiceerde het op zijn Voetbal Varia. De foto’s zijn ook van Marco.

Helaas is de opkomst, mede door de corona(maatregelen), van de groep al enige tijd een stuk kleiner. Meestal waren er de laatste tijd op maandagochtend maar ongeveer 10 vrijwilligers aanwezig om de onderhoud- en schoonmaakwerkzaamheden die er nog zijn, te verrichten op het complex. Een klein groepje groepje vrijwilligers is ook nog op de andere dagen aanwezig, om kleine (onverwachte) klusjes te doen of af te maken.

Ben Rozemeijer en Nico Kramer

Halve werk

Gerard Mak:

“Normaal gesproken hebben we de grote groep, afhankelijk van wat iedereen wil doen of enigszins ervaren in is, opgedeeld in kleine groepjes met verschillende taken. Deze duidelijke taakverdeling is in principe ook één van de redenen dat we er alleen maar op maandagochtend en dan ook nog maar voor een paar uurtjes op de club hoeven te zijn. Iedereen weet namelijk precies wat hij kan doen op de maandagochtend. Soms komt het ook voor dat er iemand naar huis gaat als hij klaar is met zijn taak, maar meestal blijft iedereen nog wat langer om dan de anderen te helpen of voor de onderlinge gezelligheid. Naast de duidelijke taakverdeling, proberen we er ook voor te zorgen dat we de beschikking hebben over de juiste materialen en machines. Het is misschien een cliché, maar daarmee is toch echt het halve werk al gedaan. Regelmatig kijken we dan ook wat we eventueel nodig hebben of wat we juist niet meer gebruiken. Door onder andere creatief te zijn, bijvoorbeeld verschillende machines ruilen bij een leverancier, kunnen we toch regelmatig nieuwe noodzakelijke investeringen doen.” 

Gerard Mak

Oud papier

Van de 35 man zijn er 11 vrijwilligers die zich voornamelijk bezig houden met het verzamelen en ophalen van oud papier. Op maandag en dinsdag wordt er in 2 busjes papier opgehaald in Wormer en Jisp. Gerard Mak:

“We beschikken zelf over één busje en we mogen daarnaast ook gebruik maken van een busje van een sponsor. Ook zijn er veel leden en inwoners die het papier naar de club komen brengen. Door de corona maatregelen heeft het ophalen van het oud papier enige tijd stil gelegen, maar vanaf 31 mei gaan we weer rijden. We hebben inmiddels al aardig wat vaste klanten / adressen maar iedereen in Wormerland kan dan zijn oud papier weer langs de weg zetten, zodat wij het kunnen meenemen.”

Louis Klos

Koesteren

“We mogen als club in ieder geval trots zijn dat we zo’n grote groep vrijwilligers hebben. Er moet een goede wisselwerking zijn tussen het bestuur en de vrijwilligers als het gaat om wat er eventueel gedaan moet worden, maar ook hoe en waarmee dat dan gedaan moet worden. Dit soort groepen vrijwilligers moet je als club zijnde koesteren. Elk jaar hebben we dan ook onze eigen nieuwjaarsreceptie. Alle vrijwilligers van de Maandagochtendploeg zijn dan met hun partners welkom en dan is het met een borreltje en een hapje altijd weer gezellig.”

Dick Tirion

Net als bij de andere clubs bestaat de groep vrijwilligers bij WSV’30 uit voornamelijk gepensioneerden. Aangezien we toch wat ouder worden, zijn sommige taken soms wel wat lastiger om zelf te blijven te doen. Gelukkig zijn er wel al meerderen binnen de club die hebben aangegeven dat zodra zij de pensioen leeftijd bereiken ons komen versterken.” Dus voorlopig zal WSV’30 kunnen blijven beschikken over een grote groep vrijwilligers die zich achter de schermen inzetten voor de club…

Cock Meeuwsen

Boven op de foto zie je de heren Jan Klos, Co Koelemeijer en Gerard van Kleef.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Peter Blokker

    sommige namen zegt mij wel wat , maar de gezichten? nee dat zegt mij niets, kom er ook al 50 jaar niet meer, maar wel leuk om te zien.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *