Voetbalweekend met derby Fortuna – Assendelft

Komend weekend staan er meerdere wedstrijden op het programma waar de belangen groot zijn. Kunnen de Zaanse Clubs de aansluiting houden of kunnen ze juist afstand nemen van de onderste regionen? Onder meer wordt de derby Fortuna W. – Assendelft gespeeld.. 

2e Divisie

Twee weken geleden haalde OFC (zon) sinds lange tijd weer een punt en vorige week verloor het onnodig in de laatste minuut van de blessuretijd van nummer 4 Quick Boys. Zaterdag ontvangt de ploeg middenmoter Excelsior M en hopelijk kan het dan de vorm van de laatste 2 wedstrijden omzetten in een broodnodige 3-punter.  

4e klasse zaterdag

Blauw Wit W. wil graag de aansluiting houden met de subtop in de 4e klasse. Een overwinning is dan noodzakelijk in de derby tegen het nog puntloze RCZ (zat). Nummer ZCFC gaat op bezoek bij DTS, terwijl WSV’30 (zat) de goede resultaten van de laatste weken wil doorzetten tegen het sterke SVW’27.

1e klasse zondag

Zondag staat de mooie derby vol belangen op het programma, als Fortuna W. en VV Assendelft tegenover elkaar staan. Voor de Wormerveerders is 3 punten noodzakelijk om in de brede subtop te blijven, terwijl de bezoekers de punten hard kunnen gebruiken om uit de onderste regionen weg te komen. (foto: Fortuna-complex)

2e klasse zondag

KFC beleeft een lastige start van de competitie en staat na 7 wedstrijden met 7 punten op een 11e plaats. Zondag komt JVC op bezoek dat 1 plaats hoger staat dan de Kogers. Saenden, dat juist na een goede start is weggezakt naar de 9e plaats, gaat op bezoek bij HSV.

3e klasse zondag

Hercules Zaandam speelt de zware uitwedstrijd tegen Alliance’22. De ploeg van Eric Heerings moet winnen om enigszins in het spoor te blijven van koploper SVA, dat dit weekend een vrije ronde heeft. Nummer 5 WSV’30 ontvangt TABA en Sporting Krommenie gaat op bezoek bij Zwanenburg.

4e klasse zondag

Na de verloren derby tegen Zaandijk vorige week staat Westzaan met 6 punten op de één na laatste plaats. De tegenstander van zondag is hekkensluiter Geel Wit’20 dat na 6 wedstrijden nog geen punt wist te behalen. Zaandijk gaat op bezoek bij subtopper Meteoor.

Klik hier voor alle wedstrijden, ook in de andere klassen, die dit weekend gespeeld worden

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *