Wij van De Orkaan hadden graag een drone gehad, zo’n vliegende robot die filmpjes maakt. Dan hadden wij hem boven de bouwplannen van de POL (asielzoekers), PI (gevangenis) en de PW (Provinciale Weg) laten vliegen om een impressie van de voortgang te kunnen geven.

We hebben al eens een filmpje overgenomen van Marcel van Someren die zijn drone over de Zaanse Schans liet vliegen. Via onze drone zouden we u getuige willen laten zijn van de voortgang op De Buiging, de passage tussen Stadhuisplein en het Stadshart (de Gedempte Gracht). Op die passage worden de komende maanden vijf winkeltjes gebouwd.

5winkels1Twee daarvan worden eetzaken: een Subway en een vestiging van Wonder’s. Wat in de drie andere pandjes komt is nog niet bekend – geen horeca in ieder geval.

Maar met een drone over de Provincialeweg vliegen mag vast niet. Dankzij wethouder Jeroen Olthof kunnen we onze lezers echter toch een bovenaanzicht van de voortgang laten zien. Vanuit zijn werkkamer heeft hij goed zicht op de bouw.

Op zijn Facebook-pagina zette hij een dezer dagen een eerste foto, en hij beloofde dat de komende tijd te blijven doen (geen grappen graag over ambtenaren die uit het raam kijken).

De Orkaan mag de foto’s van Olthof gebruiken. Wij houden u dan ook regelmatig op de hoogte van de vorderingen.