Volgende fase Oostzijderpark: Damloper en Duindoorn

In de nieuwe woonwijk Oostzijderpark moeten in totaal zo’n 900 woningen komen. Afgelopen week is er een samenwerkingsovereenkomst getekend voor Damloper en Duindoorn (171 woningen). De realisatie zal eind 2022 beginnen, de woningen zijn al voor een deel verkocht.

In de eerste fase van Oostzijderpark (oude VVZ-terrein) komen 543 woningen, in de tweede fase (terrein van Zaanlandia en De Gouw) moeten de overige woningen worden gerealiseerd.

In Damloper en Duindoorn komen 41 koop-eengezinswoningen (die al in de verkoop zijn gegaan) en 120 appartementen waaronder 64 sociale huurappartementen voor Parteon en 56 appartementen bestemd voor vrije sector huur. Daarnaast zijn er 10 ‘betaalbare koopwoningen’. De eengezinswoningen zijn 135 tot 207 m2 groot, ze hebben 2 parkeerplaatsen en 3 tot 5 slaapkamers.

De bouwblokken Meiboom (24 koopappartementen in blok D) en de woontoren van MN (171 middeldure en vrije sector huurwoningen) worden nu al gebouwd.

Bronnen: website Oostzijderveld, Vastgoedjournaal, eerdere artikelen op De Orkaan.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Aaf Aafjes

  Weer zo’n nieuwbouwproject in Zaanstad. Een nieuw wijkje volgepropt met gestapelde woningen, sorry appartementen. Jezelf wegstoppen achter de centrale beveiligde ingang en lift. Uitzicht vanaf de zoveelste verdieping zittend op het balkon met wat potten met planten. Koop of huur voor veel. Van je zuur verdiende geld. Ik ben opgegroeid in Jisp, over de sloot aan de Dorpsstraat. Heb een geweldige jeugd gehad en kom altijd graag nog in mijn dorp. Nu staat mijn ouderlijk huis te koop. Een paradijselijke plek als ik dit nu vergelijk met de huizen die op veel bouwlocaties aangeboden worden. Hoog,hoger hoogst. Dichter bij de hemel?. Ik kies liever voor beide benen op de grond en de achterdeur ’s ochtends open doen en de tuin instappen.
  Ik zou er veel voor over hebben!
  Ook al kan ik nu geen stap meer verzetten.
  Word Jisper. Mooie zondag

  • Rik Romijn

   Ik hoop dat ze Jisp vol rammen met eengezinswoningen daar is ruimte genoeg dan hoeven ze nergens meer de hoogte in…ik stem voor 👍

  • P. Hoogkamer

   de jonge jispers verhuizen naar de zaanse hoogbouw omdat in Jisp geen woning te krijgen is.

  • Hans van der Heijden

   Hemelum in Friesland, en hoogbouw stijg je zo op,Arriva brengt je niet,lopen,zonder ontbijt, kwart arrangement, en doorlopen naar Ameland, en met de boot terug, met vloed

 • Mies Bosveld

  Leuk al die woningen, maar aan de infrastructuur wordt vaak pas gedacht nadat de woningen er al staan. De Heijermansstraat (langs de Hof van Zaenden) loopt gedurende de spitsuren doordeweeks vrijwel altijd vast en dan moeten de bewoners van Oosterzijderpark, en in een later stadium Kan Palen, er nog bij komen.
  Zelfs nieuwe ontsluitingswegen gaan dit probleem niet oplossen, vrees ik.
  Ik denk dat de projectontwikkelaars alleen maar eurotekens in hun ogen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *