Volgende week: Zaanstad bij Raad van State wegens Zaanse Helden

We zouden er niet over beginnen als de gemeente Zaanstad voor de zoveelste keer niet iets op totaal onjuiste gronden geheim had gehouden. Dat deden ze dus wel en daar schrijven we maar weer eens over.

Vanwege het project Zaanse Helden die op 20 januari 2021 bij de raad van State wordt behandeld, heeft de RvS stukken naar Zaanstad gestuurd: “Stukken zijn voor de raadsleden te raadplegen via het besloten.”

Voor de rest van inwoners dus geheim. Een potsierlijke vertoning van de gemeente.

Eerder werd al bekend dat twee buurtbewoners en ‘De Hollandsche Molen Vereniging tot Behoud van Molens in Nederland’ beroep aantekenden bij de Raad van State.

De laatste organisatie vindt dat de woontorens de ‘windvang’ van molen De Held Jozua aantast. Bewoners hadden al eerder hun bezwaren kenbaar gemaakt. Zij vreesden verkeersdrukte op de Houtveldweg en problemen bij de ontsluiting van Westerwatering. Bovendien stelden ze dat de parkeerbehoefte veel te laag was ingeschat.

Er zou natuurlijk ook wat anders in die stukken staat, maar dat weten we dus niet.

Houthavenkade

Ook stukken over de zitting bij de Raad van State over het plan Houthavenkade zijn geheim gemaakt door Zaanstad. De stukken zijn ingestuurd door SWDV Advocaten. Eerder heeft Exter al aangekondigd bezwaar te maken tegen het bestemmingsplan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *