Vonk Sport naar Westzijde

Vonk Sport verhuist per 1 januari 2018 van de bekende plek aan de Zuiddijk nr. 72 naar de Westzijde nr. 3. In het pand op de hoek van de Vinkenstraat is nu kledingwinkel WAM Denim gevestigd.

De Zuiddijk als winkelgebied begint steeds kleiner te worden, zeker het deel waar Vonk nu nog zit.

Ook Visbeek Fietsen gaat weg van de Zuiddijk. Voor deze zaak die ook een vestiging in Krommenie heeft, is nog geen nieuwe plek gevonden.

Vonk heeft bijna 30 jaar aan de Zuiddijk gezeten. In het pand zat vroeger een vestiging van de bibliotheek, naast de Foamy Club (foto gemeentearchief Zaanstad, 1969).

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Nel Kuyt

  Daar gaan we dus weer de westzijde >de derde sportzaak< in een straat die uitstraling moet gaan brengen.
  hoezo city center commissie???

  • Ik vind een (goede) sportzaak niet zo’n probleem. Beter dan die armoedige meubelzaak die nu op hoek stationstraat/westzijde zit. Kan elkaar ook nog versterken. Maar, wat meer diversiteit zou ook geen kwaad kunnen.

 • ikkeook

  En meteen de voorgevel in oude luister herstellen!!

 • Luther

  Wat fijn voor Vonk dat ze gaan verhuizen. Alleen jammer voor de Zuiddijk. Ik geloof dat het vroeger een dijk was met meer diversiteit aan ondernemers. Wat mij opvalt is dat er zoveel(teveel) kapsalons zijn op de Zuiddijk. Ik zou graag meer diversiteit op de dijk willen zien. Is hier beleid op zodat we geen kapsalons meer krijgen. Iets van een straatregisseur?

 • Ron Bouw

  Vonk Sport zat eerst dichter bij de Burcht, schuin tegenover waar nu CoCo zit, Dhr.Onrust die de zaak van Henny Vonk, later slijter had overgenomen verzorgde destijds alle voetbaluitslagen in zijn etalage, was altijd vreselijk druk zondagsmiddag , maar ook erg gezellig. Toen had Zaandam nog topclubs, zoals ZFC,ZVV,Zilvermeeuwen, VVZ, Zaanlandia, Zaanse Boys ,PSZ en misschien ben ik er een paar vergeten.
  Later is daar een damesmodezaak gevestigd, zit die er nog?
  Inderdaad gaat de Zuiddijk vreselijk achteruit en dat is zonde.

 • JBP

  Gemeente Zaanstad heeft de Zuiddijk als winkelstraat – misschien vooral door al die verkeersmaatregelen? – de doodsteek gegeven. Lang geleden al. De vraag is: waarom? Een straatregisseur is wel een goed idee… net als Nel in de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk in Amsterdam. Groot succes geworden. Ook door de diversiteit van het aanbod. Alleen: de dappere ondernemers die daar destijds instapten, zijn door x-voudige huurverhogingen voor een deel nu weer weggejaagd en vervangen door de grote merkzaken.

 • Plock

  Laten we Perrysport vooral geen sportzaak noemen, dat zou afbreuk doen aan echte sportzaken als bijvoorbeeld Vonk Sport. Perry Sport heeft nauwelijks een fatsoenlijk assortiment. 100% voetbal is de voetbalspeciaalzaak, Vonk Sport voor overige sporten. Lijkt me een mooie opsteker voor het verloederde winkelaanbod in Zaandam centrum. Neem een voorbeeld aan Wormerveer…

 • A. Harmens

  Wat je nu op de Westzijde krijgt, wordt dus weer weggetrokken van de Zuiddijk. Tel uit je winst. Over een paar jaar (en misschien al sneller) is de situatie daar dezelfde als nu op de Westzijde of de Peperstraat. Het spijt me, maar de gemeente is zelf ook debet aan deze situatie door een nieuw centrum te ontwikkelen rond het station.

 • Erik Esteie

  Het klinkt misschien heel stom wat ik nu ga zeggen maar ik bezoek Istanbul regelmatig(bijna jaarlijks in de laatste 20 jaar)

  Wat ik daar ben tegen gekomen en me heeft verwonderd is dat je daar delen van de stad hebt waar een concentratie plaats vind wat betreft bepaalde goederen

  Wat ik bedoel is dat als je op zoek bent naar bv muziek instrumenten dan ga je naar een plek waar heel veel muziek winkels bij elkaar zitten, heb je een nieuwe TV nodig, dan is er een ander gebied. auto onderdelen?, weer een ander gebied, is je wasmachine kapot en heb je een nieuwe nodig, dan kan je die in een andere buurt vinden, enz

  Ik zie niet in wat er mis is om alle sportwinkels te concentreren rond de Westzijde, en mocht je iets nodig hebben in die richting dan weet je iig waar je heen moet gaan…

  Nu wil ik Istanbul niet vergelijken met Zaandam, die stad is iets groter dan Zaandam en Amsterdam te samen maar waarom zou je de sportwinkels niet concentreren in het begin van de Westzijde, het is goed voor de concurentie en iedereen weet waar ie moet zijn

  Misschien kan de dartshop ook die kant op gaan…

  Wat er echter op de Zuiddijk zou moeten komen om het leefbaar te houden weet ik niet

  Meer 2e handswinkels, kappers zijn er genoeg ondertussen

  • Luther

   Waarom is er geen bakker meer op de Zuiddijk of een groenteboer. Of een koffiezaak(De Koffiezaak). Ik zeg weg met die kappers.Is er iemand bij de gemeente verantwoordelijk voor om de buurt meer diversiteit te geven? Het is zo verschrikkelijk jammer.GEMEENTE DOE ER IETS AAN!

 • Jaap

  Tja Luther, dat is natuurlijk geen zaak van de gemeente.
  Waarom er geen bakkers, slagers enz meer zijn op de Zuiddijk ? Om dezelfde reden waarom ze bijna nergens meer te vinden zijn. Buurtwinkels sterven nu eenmaal uit omdat we met z’n allen liever om een paar Euro goedkoper naar de grote supermarkten gaan.
  Jammer is het natuurlijk wel, heb je gelijk in.
  Zou zeggen, neem het initiatief en start er een 🙂

 • Ron Bouw

  Vroeger, ja lang geleden zat alles op de Zuiddijk: een poelier, grote supermarkt, slagers,doe het zelfwinkel: Vooren, vander Leeden, Philipsspeciaalzaak, diversen bakkers en banketbakkers, rijwielwinkels, tabakzaak, bloemenwinkel, parfumerie, ski-wintersportzaak, woninginrichting, schoenenzaak, tegelbedrijf,damesmodewinkel en groentenwinkels,mogelijk ben ik er een paar vergeten.Sommige zijn opgehouden te bestaan, andere verplaatst. Nee de Zuiddijk is niks meer van wat het vroeger was, dan hoefde je niet naar de Gedempte Gracht of Westzijde. Maar wees nou eerlijk, Zaanstad laat deze straat toch ook verloederen, idem als de Peperstraat.Het enige wat telt is het centrum en verders niks hoor, dat moet mooi schoon zijn voor de toeristen.
  Neem die boot van het Zaanse pandje, geen gezicht in dat watertje en niet volgens de vergunning gebouwd: veel te groot, er hebben ambtenaren lopen slapen toen dat ding gebouwd werd en het wordt geaccepteerd,onbegrijpelijk.
  Hoe vaak is de Gedempte gracht niet op de schop geweest: 1 richtingsverkeer, paviljoentjes en nu dat watertje en dat binnen 30-35 jaar, toekomstbeleid is heel moeilijk bij de dames en heren in dat gemeentehuis.
  Wordt tijd dat er een goed toekomstplan voor de Zuiddijk komt,maar had Sjoerd Soeters er al geen idee over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *