Voor de 3e keer: The Passion Zaandam, met 137 acteurs

Op woensdag 1 en donderdag 2 april wordt in Zaandam voor de derde keer The Passion uitgevoerd. De acteurs bestaan uit leerlingen van basisschool De Willibrord in Zaandam.

Het is het derde jaar dat in de Noorderkerk in Zaandam het lijdensverhaal van Jezus wordt uitgevoerd. De afgelopen edities werden door honderden bezoekers bijgewoond.

Dominee Sjaak Visser van de Noorderkerk in Zaandam:

”We hebben tot nu toe enkel positieve reacties gehad. Vorig jaar zat iemand die jaarlijks naar de Mattheus Passion gaat bij onze Passion met tranen in zijn ogen. Ook dit jaar bieden we een prachtige inspirerende voorstelling van een eeuwenoud verhaal over verzoening, verbondenheid, geweldloosheid, liefde en hoop.“

In 2013 werd The Passion Zaandam uitgevoerd door leerlingen van praktijkschool De Faam. Het afgelopen jaar stonden leerlingen van basisschool De Vuurvogel in de schijnwerpers en dit jaar is de organisatie in handen van basisschool De Willibrord. Directeur van De Willibrord Petra Glandorff:

“Ik verwacht dat, juist in deze tijd waarin verharding optreedt en waarin verschillen tussen geloven naar voren worden gebracht, wij als school laten zien dat we nog steeds op een respectvolle manier met elkaar om kunnen gaan. Met de opvoering van The Passion, gegoten in een eigentijds jasje, passend bij het multiculturele karakter van de school, gaan wij daar gestalte aan geven.”

De hoofdrollen zijn voor 137 leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8. Op woensdag 1 april is er een middag- en een avondvoorstelling, op donderdag een avondvoorstelling. De entree is gratis. Voor meer informatie www.passionzaandam.nl. De foto’s zijn van de vorige uitvoering.

passion

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *