Voorjaar in de Heemtuin: adderwortel, kikkerpad en brandnetelsoep

Dit weekend begint het voorjaar. Wie echt wil weten (en eten) hoe dat is, kan zich de komende tijd vervoegen bij De Heemtuin in het Burgemeester In het Veldpark.

Op zondag 22 maart zijn er Heemtuinwandelingen van een uur met als thema Stinzeplanten. Start om 11:00 uur en 14.00 uur. Stinzeplanten zijn vroegbloeiende exoten (allochtonen zouden we dat nu noemen – ze komen oorspronkelijk niet uit Nederland) met opvallende bloemen. Blauwe Druifjes zijn stinzeplanten, maar ook Daslook en Adderwortel!

Op 12 april en 24 mei is er voor kinderen een kikkerpad (Kikker en Pad vonden wij vroeger erg leuk!) De kikkers wachten op bezoekers. Om hun nek hangt een kaartje met een opdracht. Om de vraag te beantwoorden moet je soms kijken en nadenken maar vaak ook proeven, ruiken of voelen. Vanaf 11.00 uur.

Op zondag 17 mei: De natuur ontwaakt, een Heemtuinwandeling met aandacht voor broedende vogels misschien al kikkerdril. Start om 11.00 en 14.00 uur.

Op zondag 14 juni: Eten uit de natuur. Over eetbare tuinplanten. Van jonge brandnetels kan brandnetelsoep gemaakt worden, de munt kan in de thee.

Op zondag 5 juli is er voor de tweede keer Soortendag, georganiseerd door de Stichting Natuur en Milieu Educatie. De tuin is open van 9.30 uur tot 24.00 uur

 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *