Voorlopig geen geld voor A8-A9 van Rijk

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft geen extra geld voor nieuwe snelwegen. Dat betekent onder andere dat de verbinding tussen A8 en A9 op de lange baan wordt geschoven.

Minister Melanie Schultz zegt dat vandaag in De Telegraaf. Schultz heeft wel extra budget gevraagd om de infrastructuur te herstellen, minister Dijsselbloem van Financiën heeft daar echter nu geen geld voor.

Schultz ‘hoopt’ dat er in 2017 wél geld zal zijn voor nieuwe investeringen. Eén van de plannen die wordt uitgesteld is het doortrekken van de A8 naar de A9.

UPDATE: volgens woordvoerder Geralt Lammers van Zaanstad is er nooit sprake van geweest dat het rijk de doortrekking zou financieren. De berichtgeving in De Telegraaf is volgens hem dus onjuist.

Op de site van provincie staat dat de betrokkenheid van het Rijk beperkt is, alleen als grondeigenaar, voor de aansluiting op andere autowegen, en bij de investering in A8 en bij bij knooppunt Zaandam:

Het Rijk levert geen financiële bijdrage aan de Verbinding A8-A9, maar is wel betrokken in verband met haar rol als grondeigenaar in het gebied en om de aansluiting op bestaande autosnelwegen goed te regelen. Daarnaast focust het Rijk zich op maatregelen op de A7/A8 en de A9. Vooral de toezegging van het Rijk om te gaan investeren in de A8 en het knooppunt Zaandam is van belang voor de verbinding A8-A9.

Gister (1 juli) was er nog een overleg in Assendelft over één van de alternatieven bij de verbinding.

a8 a9

 

 

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *