Vreeman over Heijenbrock bij Honigfabriek

Op woensdag 27 mei zal oud-burgemeester Ruud Vreeman een lezing geven over Heijenbrock aan de Zaan in Ruud Vreeman spreekt de 27e in de Honigfabriek aan Zuideinde 74 te Koog aan de Zaan (eerste verdieping). (Dus niet in het HollandRoute Huis op het Hembrugterrein.)

Vreeman is medeauteur van het boek In het spoor van Heijenbrock – Beelden van industriële ontwikkeling uit 1988, over de schilder Herman Heijenbrock (Amsterdam, 1871 – Blaricum, 1948) die de industriële arbeid uitbeeldde in ruim duizend werken die hij tussen 1900 en 1940 maakte.

Heijenbrock heeft in de Zaanstreek een vijftiental werken gemaakt, vooral tussen 1900 en 1925. De meeste zijn in het bezit van het Zaans Museum, maar worden weinig getoond. Het Gemeentemuseum van Helmond toont een deel van Heijenbrocks werken permanent.

veldlust

Ruud Vreeman zal de Zaanse werken laten zien, evenals een aantal van zijn andere werken.

Aanmelden: via zaanseavonden@zaanserfgoed.nl of bij voorzitter Piet Oudega (06-22482927).

Eerder schreef de Orkaan een stuk ovef de Zaanse schilderijen van Heijenbrock, wij vonden er 9, maar volgens Zaanse Erfgoed zijn het er zelfs 15. De 9 die wij vonden, zijn te zien op onze Pinterest pagina Zaanse Schilderijen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *