Vreugdeloze borden (met onverkiesbare kopstukken)

Spontaan en creatief is anders. Geen ouderwetsche houten borden met affiches die over elkaar worden geplakt tot een unieke creatie om de stemmers naar de juiste partij te lokken, maar vreugdeloze monsters waar iedereen dezelfde mega-postzegel krijgt toebedeeld in een voorgeprogrammeerde volgorde.

Bij de Provinciale-Statenverkiezingen mag Forum eerst omdat ze 4 jaar geleden de grootste werden en niet minder dan 9 zetels haalden. Binnen de kortste keren explodeerde de partij en waren er nog maar 3 zeteltjes over. De 9 FvD’ers en ex- Fvd’ers (JA21) maken overigens weinig werk van hun werk. Ze vallen vooral op door afwezigheid. Ook de fractie van DENK en sommige PVV- en Partij voor de Ouderen-leden gooiden er met de pet naar (en dat deden ze dan thuis). Ze kregen overigens wel ruim € 1.300 per maand voor hun afwezigheid (dat stijgt naar ruim €1,500 per maand in de nieuwe periode). (bron: NAP)

Maar goed, de borden dus. Pakkende leuzen doen ze niet aan bij FvD, GL, PvdD, PVV, DENK, 50 Plus, BVNL en de Piraten. De VVD (‘doen wat nodig is’ – maar wat is er nodig?), D66 (‘Stop Stilstand, Stem Vooruit’ – kan je ook achteruit stemmen?), PvdA (‘Stem met je hart’ – nee, met een potlood), CDA (‘Minder ik, meer wij’), PvdD (‘Omdat het anders moet’ – maar hoe dan?), Volt (‘Made in Europe – ???), JA21 (‘Het moet echt anders’ – hadden we die al niet?), BBB (“iedere dag BBBeter’) proberen het nog.

Bij de PVV staat Wilders op het affiche, kan je op hem stemmen? Nee dus. Potje misleiding. Net als bij de SP waar je in Noord-Holland helemaal niet kan stemmen op Lilian Marijnissen. Bij BVNL hebben ze nr. 3 (van Haga) op het affiche gezet. Bij Code Oranje bijna de hele lijst. Bij BBB staat de lijsttrekker alleen op het affiche: Ingrid de Sain (BBB heeft als enige een QR-code op het affiche – slim!).

23 partijen
van afstand
Dit staat op de achterkant.
Deel dit artikel:

Een reactie

  • Louis Dirksen

    Net zoveel partijen als in de jaren dertig wat mijn opa zaliger verleidde tot het plaatsen van een bord met een ezelskop in zijn voortuin aan de Kerkstraat met daaronder de vraag: Stemt gij nog?

    De burgemeester zag de humor niet en opa moest onder dreiging van gevang het bord verwijderen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *