Vrij & Willig: Leo Walraven

De Orkaan heeft geen kantine, geen koffieautomaat en geen studio. Maar we hebben een website bomvol nieuws en we hebben mensen – Orkaankrachten! – die samen met de redactie het nieuws maken.

Veel van de krachten achter De Orkaan hebben niet de ambitie zelf zichtbaar te zijn. Toch laten we ze graag aan het woord de komende dagen. Om te voorkomen dat onderschat wordt wat onze gemeenschap bijdraagt aan de gemeenschap. Met hun bijdragen zijn we een Orkaan, anders waren we niet meer dan een briesje geweest…

Vandaag het woord aan: Leo Walraven

‘Sinds enige tijd ben ik gestopt met 40 uur te werken voor een baas. Dan heb je opeens tijd om andere dingen op te pakken. Ik heb nu verschillende functies op het maatschappelijk terrein in en rond de Zaanstreek. Je kunt toch ook niet de hele week vullen met sporten, kranten en boeken lezen en koken. 

Toen de nieuwe stichting achter de Orkaan een penningmeester zocht heb ik “ja” gezegd. Met een groep heel enthousiaste mensen proberen we de uitzendlicentie te krijgen met professionele en onafhankelijke journalistiek met een solide organisatie. Ik mag erop toezien dat we ook met de financiën op het juiste pad komen en blijven.

Hopelijk gaan Zaanstad en Wormerland ons hierbij helpen, maar ook adverteerders en sponsors zijn hiervoor nodig. De Orkaan heeft nu al een groot bereik. Als wij straks met een team kunnen werken dat dit niet alleen als hobby doet gaat het allemaal nog veel beter worden. Wij hopen het vertrouwen te krijgen van de gemeenten, sponsors, donateurs maar we doen het vooral voor lezers!

Hier wil ik best elke week een paar uurtjes tijd voor vrij maken.’

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *