Vrij & Willig: Petra Hoogkamer

De Orkaan heeft geen kantine, geen koffieautomaat en geen studio. Maar we hebben een website bomvol nieuws en we hebben mensen – Orkaankrachten! – die samen met de redactie het nieuws maken.

Veel van de krachten achter De Orkaan hebben niet de ambitie zelf zichtbaar te zijn. Toch laten we ze graag aan het woord de komende dagen. Om te voorkomen dat onderschat wordt wat onze gemeenschap bijdraagt aan de gemeenschap. Met hun bijdragen zijn we een Orkaan, anders waren we niet meer dan een briesje geweest…

Vandaag het woord aan: Petra Hoogkamer

‘Ik typ dit stukje vanaf ons vakantieplekje ergens in België ver weg van de bewoonde wereld. Toch blijf ik op de hoogte van wat er in Zaanstad speelt. Niet via een landelijke chocoladeletter-krant vol oranjemeuk maar ‘gewoon’… via De Orkaan

Nergens vind ik zo’n uitgebreid platform met Zaanse journalistiek, opiniebijdragen en onderzoek, daarom is het voor mij logisch om bij te willen dragen.

 Al sinds mijn jeugd ageer ik tegen sociaal onrecht. Kortzichtige regels zijn me vreemd: daar moet van afgeweken kunnen worden om het doel te kunnen bereiken. Daarom maak ik de redactie van De Orkaan soms attent op situatie. Dikwijls maken zij er dan een artikel van. Verder hield ik ervan om er met mijn Nikon op uit te trekken. Daardoor kijk je met andere ogen naar je omgeving en veranderingen aan de Zaan vallen me op. Met mijn foto’s – tegenwoordig vaak gewoon met mijn telefoon – wordt bij De Orkaan iets gedaan. Soms ook als 50Woordenfoto. Dat zou ik iedereen aan willen raden: stuur ook eens een foto in, dat verbreedt de blik van de lezers, maar ook van jezelf.

 Daarnaast geniet ik van de columns, de mooie foto’s en de aanvullingen die door betrokken inwoners ingestuurd worden. De Orkaan een onmisbaar medium voor en door de Zaankanter die objectief geïnformeerd wil worden.

Orkaan blijf alsjeblieft onafhankelijk van welke geldschieter of subsidiegever dan ook. Doe geen concessie aan de inhoud van de artikelen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *