Vrij & Willig: Rinze Hiddink

Veel van de krachten achter De Orkaan hebben niet de ambitie zelf zichtbaar te zijn. Toch laten we ze graag aan het woord de komende dagen. Om te voorkomen dat onderschat wordt wat onze gemeenschap bijdraagt aan de gemeenschap. Met hun bijdragen zijn we een Orkaan, anders waren we niet meer dan een briesje geweest…

Vandaag het woord aan Rinze Hiddink:

In 2016 ben ik in de Zaanstreek komen wonen. Koog aan de Zaan bleek niet alleen iets uit ‘Hendrik Haan’ van Annie MG Schmidt te zijn, maar bestond dus echt. 

Ik realiseerde me dat ik eigenlijk heel weinig wist van de omgeving waarin ik kwam te wonen en ben op zoek gegaan naar lokaal nieuws. In die zoektocht ben ik bij De Orkaan terecht gekomen, waar ik veel variatie in nieuws vond, maar alles was lokaal. Ik kreeg een beetje beeld van wat er speelt hier in de Zaanstreek. Het zorgde ervoor dat ik mij meer verbonden begon te voelen met de streek.

Toen ik in juni vorig jaar De Grote Orkaan Vogelkwis won, kwam ik in contact met Merel en Piet. Uit dat contact bleek dat zij tegen bepaalde uitdagingen aanliepen op het gebied van ICT. Aangezien dat mijn vakgebied is, heb ik ze hulp geboden. Sindsdien sta ik De Orkaan bij.

Tijdens het contact heb ik mij enorm verbaasd over het feit wat De Orkaan allemaal voor elkaar krijgt met ‘lucht’. Er wordt zoveel tijd en energie in gestoken om mensen van lokaal nieuws te voorzien. Niet alleen door de redactie, maar ook door zoveel mensen daar omheen.

Ik bewonder wat ze voor elkaar hebben weten te boksen op het internet en wat voor plek we in de Zaanstreek hebben ingenomen. Ik denk dat met behulp van de licentie het publiek wat bereikt kan worden veel groter kan worden. Veel meer mensen krijgen dan mee wat er daadwerkelijk in de Zaanstreek speelt. Lokale politieke zaken worden beter zichtbaar, evenementen en acties worden meer belicht en er kan veel meer informatie worden verstrekt over lokale activiteiten en bezigheden. De Orkaan zou ons allemaal meer verbinden.’

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *