Vrijdag ‘feestje’ bij McDonalds? (Update: afgelast)

Een ‘Feestje’ dat aangekondigd wordt op Facebook, waar zich al 279 mensen voor hebben gemeld (en waar nog eens 900 anderen ‘belangstellend’ zijn). In Zaandam. Bij de McDonalds.

De organisatoren noemen het “Koffie Drinken Bij Mac Donalds Stormhoek – 25/11/2016” maar het gaat om een meeting van liefhebbers van – veelal opgevoerde en customized (opgepimpte) – auto’s en motoren.

UPDATE: de organisatie heeft het feest verplaatst naar een nog onbekend locatie.

Het zou allemaal moeten gebeuren vrijdagavond van negen uur tot één uur ’s nachts op de parkeerterreinen in Zuiderhout. De vorige keer was het epicentrum bij Karwei.

Bij vorige edities werd er behoorlijk gescheurd en gegumd (hard geremd) terwijl de geluidsinstallaties op maximaal gingen. Toen de gemeente lucht kreeg van het nieuwe feestje is het dan ook verboden. De politie gaat controleren en kan de organisator bekeuren. Er zouden immers meer dan 75 mensen aanwezig zijn en voor zo’n evenement is een vergunning nodig.

Maar wie organiseert het eigenlijk? Op Facebook is “Wouter Vriend” de organisator. De gemeente zette de volgende waarschuwing op Facebook. Volgens de politie was er voor de vorige meeting wel vergunning aangevraagd, nu niet.

gemeente-stormhoek

UPDATE. Wouter Vriend heeft inmiddels bekend gemaakt dat het “geen zin heeft ” om naar Zaandam te komen, er wordt een alternatieve locatie in de buurt van Amsterdam gezocht.

wouter-vriend

De deelnemers lijken zich door zo’n verbod te laten ontmoedigen

Gwn heen gaan, parkeren bij de mac omdat hij open is mag gewoon👍 openbare parkeerplek van de mac donalds, en daar heeft de gemeente niks over te klagen!

Wat nou als er toevallig een hele grote groep van 100 autos’ naar de mac gaan om te eten? Mag dat niet? Nou,, wel dus.

Het is niet verboden om ergens te gaan eten onder openings tijd

Waarom??!? Stormhoek was volgens mij 1 vd grootste, wij komen ieder jaar vanuit Limburg om dit evenement te ervaren, altijd politie aanwezig die een oogje in het zeil houdt, tot nu toe niks geks meegemaakt..altijd gezellig gevonden..Jammer weer

nou ik ga dus uit me werk just naar de mac voor eten en dan denkt die popo zeker dat ik daar voor die meet kom nou dikke doeii he , parkeer me auto wel aan de anderen kant XD

Kom denk k wel effe buurte met de 308 GTi en mischien nog een paar anderen

Word vol blauwe pette

Ik ga van af een afstandje kijken

stormhoek-politie

Op YouTube circuleren filmpjes van eerdere edities, deze is van vorig jaar (de camera stond niet goed afgesteld volgens de maker waardoor die 2013 aangeeft).

Kenan Coskun2 zegt bij de commentaren dat hij de meetingen had georganiseerd en verwjst meteen naar de meeting van 7 mei 2016 die hij ook op YouTube zette. Een lange stoet auto’s en motoren.

Ook op 11 oktober 2014 was er een Meeting Zaandam met “diverse showauto’s, motoren, burnouts en dikke muziek installaties.”

In december 2013 was er een “Respect voor Paul Walker Car Meeting in Zaandam” ter nagedachtenis van van omgekomen Fast and Furious acteur Paul Walker. Dergelijke evenementen worden overal ter wereld georganiseerd. In Engeland werd een Paul Walker Car Meeting door de politie beëindigd wegens een te grote hoeveelheid auto’s. In Zaandam werd “na de 2 minuuten stilte, de stilte verbroken door een oorverdovend kabaal van bijna alle auto’s.”

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Karin Singeling

    verschrikkelijk. aan het aantal taalfouten te zien, zijn het vooral ook erg domme mensen die naar dit soort evenementen komen. ik vind het doodeng, al die engerds bij elkaar. ik ga daarom ook ’s avonds niet meer naar Karwei of een andere winkel daar in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *