Vrije School Zaanstreek wordt duurzaam

vrije school

De Vrije School Zaanstreek aan de Galjoenstraat in Zaandam wordt duurzaam verbouwd. De school krijgt daarbij hulp van bedrijven als Forbo, Cofely en ABN Amro.

De ondersteunde bedrijven hebben de Vrije School Zaanstreek uitgekozen voor het pilotproject ‘Waardevolle School’. De bedrijven maken deel uit van de Dutch Green Building Council, een netwerkorganisatie met bijna 400 participanten uit de bouw- en vastgoedwereld. Ook de Gemeente Zaanstad is partner van de DGBC.

De Vrije School aan de Galjoenstraat stamt uit de jaren zeventig van de vorige eeuw en is nodig toe aan renovatie. Zo moet o.a. het dak worden vervangen. Dick Emmer, wethouder Duurzaamheid en Onderwijs: “Het is een enorme opgave om alle scholen in een goede conditie te brengen. Daarom ben ik erg blij dat de expertise van de DGBC-partners ten goede komt aan één van onze scholen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>