VVD en GroenLinks winnaars in Oostzaan (filmpje! en GL-record)

De VVD gaat in Oostzaan van 4 naar 5 zetels en blijft de grootste partij. GroenLinks gaat van 3 naar 4 zetels. Beide partijen hebben samen genoeg zetels voor een meerderheid.

D66 verliest een zetel en gaat van 2 naar 1.  CDA houdt 2 zetels en ook de PvdA blijft gelijk met 1 zetel.

Met deze uitslag heeft GroenLinks een record gevestigd: Oostzaan heeft het hoogste percentage GroenLinks-stemmers in Nederland: 25,7. Wormerland is vijfde met 22,3 procent.

Oostzaan stemde ook tegen de sleepwet.

Hieronder wordt VVD-lijsttrekker en wethouder Rosemarijn Dral gefeliciteerd.

De zetels in 2018 vergeleken met die in 2014. Toen behaalde ook Gemeentebelangen een zetel, die partij deed in 2018 niet meer mee. De coalitie van VVD, GroenLinks en D66 behoudt haar meerderheid, VVD en GL kunnen het zelfs zonder D66 af in de komende periode, samen hebben ze een riante meerderheid van 9 van de 13 zetels.

De uitslag

Deel dit artikel:

5 reacties op VVD en GroenLinks winnaars in Oostzaan (filmpje! en GL-record)

 1. Frank schreef:

  Oostzaan heeft ook het hoogste percentage VVD-stemmers van Nederland. Ik denk dat dit vooral komt doordat we zo weinig keuze hebben in Oostzaan.

 2. Siem schreef:

  Kan Eelco, rustig met pensioen gaan. Zo als hij 6 jaar geleden al zij tegen mij. Onder het genot van een flink glas cola. In de sporthal van Oostzaan.

 3. joop tralala schreef:

  Toeloop van Yuppen die in Amsterdam geen betaalbare huizen kunnen kopen en dus uitwijken naar de randgemeenten??? Zie de winsten van de VVD in o.a. Zaanstad

 4. Dick Marinus Sr schreef:

  Heb je er al patent op gevraagd?

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *