VVD wil wat met de Forbostrook! Moskee misschien?

De VVD pleitte er al voor in haar verkiezingsprogramma, ging de deuren langs in Saendelft en zet die ideeën nu om in een ‘agenda initiatief’ om de Forbostrook in Saendelft die al 19 jaar braak ligt, aan te pakken.

De VVD denkt over recreatie, groen, speelplek, bedrijvigheid en een supermarkt. Eén ding ontbreekt in de opsomming: een moskee.

Volgens de VVD “spelen in Saendelft Oost meer zaken”: de afvalinzameling (3 kliko’s in kleine tuinen) en de nieuwe bestemming van de tijdelijke school (buurtcentrum?).

“Is de Forbostrook invullen dan zo belangrijk? Ja, de VVD vindt van wel na 19 jaar.”

Rina Schenk van de VVD wil peilen in de gemeenteraad of er draagvlak is om de grond niet in zijn geheel te verkopen maar in overleg met de bewoners een invulling te zoeken waardoor leefbaarheid in de wijk wordt vergroot: “Bent u net als de VVD van mening dat de Forbostrook een andere invulling nodig heeft?”

De formulering ‘andere invulling’ is interessant. Anders dan wat? De VVD zat de vorige raadsperiode in het college en toen werd de grond aan de moskee te koop aangeboden. Ook zit de partij in het huidige college dat die belofte gestand wil doen. Wat is dan ‘andere invulling’?

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Rene Tuijn

  Voorzichtig de indruk wekken, in verkiezingstijd, dat de gemeente zonder wettelijke gronden een moskee tegen kan houden, kan natuurlijk bij je terugkomen…..
  Gelukkig voor de VVD is er in het college-akkoord (PvdA, Rosa, D66, CDA, CU) al ruimte gemaakt ook iets anders te doen voor de wijk en dat lijkt erg op een antwoord op de vragen die de VVD stelt, namelijk:
  Wij gaan in gesprek over langdurig braakliggende terreinen, zoals bijvoorbeeld de Forbo-strook in de wijk Saendelft-Oost, om in co-creatie met de bewoners te komen tot een gebied dat de leefbaarheid van de wijk vergroot.
  Als andere politieke partijen dit een slecht idee vinden zal het toch bij de kaderbrief (collegeakkoord) behandeling volgende week wel gezegd worden? Je vraagt je af of een initiatief dan inhoudelijk nodig is.

 • joop tralala

  Typisch VVD, eerst links draaien dan rechts en het uiteindelijk zelf niet meer weten. Maar multinationals bevoordelen zijn zij ijzersterk in.

 • Evert Brendel

  Ze kunnen zich beter druk maken over het doortrekken van de A8 naar de A9 een vieze snelweg dwars door het dorp!!! Ik heb zelf het Noordzeekanaal alternatief aangeboden aan alle politieke partijen die Zaanstad vertegenwoordigen, wat denk je?? Alleen de PVDA heeft gereageerd
  Word tijd dat er naar de belangen van Assendelft word gekeken!! En daarbij heb ik weinig tot geen vertrouwen in de VVD!!

  • Hans Kuyper

   U vergeet ROSA! Ik heb uw mail op 23 mei beantwoord en u bedankt voor uw uitgebreide plan, waar (zoals ik u schreef) veel goede punten in zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *