Waar is de Zaanse verkiezingskoorts?

Deze week plofte (met een zacht plofje) een flyer van PvdA-wethouder (en nummertje 10) Songül Mutluer op de mat.

Maar eigenlijk zijn het nogal matte (sorry voor de woordspeling) verkiezingen. Alsof ze nog op gang moeten komen. Terwijl ze al begonnen zijn. Het briefstemmen is al in volle gang. En maandag, over drie dagen, mogen we al naar de stembus.

Fietsend door de Zaanstreek spotten we in totaal slechts vijf raamaffiches (twee van de SP, twee van de PvdA en eentje van FvD) en een Forum-bord in Westzaan. Nauwelijks posters achter de ramen dus, geen campagnes op de Gedempte Gracht, geen wildplakkers en geen huisbezoeken.

Maar misschien gingen ze ons huisje voorbij. Dit is wat de afgelopen dagen op straat en online verzamelden. Hebben we wat gemist of heb je ook een mooie foto? Stuur die naar De Orkaan.

UPDATE: er werd al snel ingezonden, zie onder de raamposter van Wessel Breunesse en de wildplakkers en postbezorgers van de PvdA. en zelf spotten wij de PvdD in actie op de Gedempte Gracht (foto boven).


We kregen nog meer binnen, hier deel 2 van de Zaanse Verkiezingskoorts.


Hieronder: Rutte op de Beatrixbrug, verderop in dit artikel Sigrid Kaag (D66) op de Gerhardstraat (beide in een abri). Kaag hangt trouwens ook op de Peperstraat, rug aan rug met Thierry Baudet.

Er wordt dus WEL wildgeplakt (op toegestane plekken), hier Geert Rijken en René Tuijn die een AbvP-affiche (!) op een legale wildplakzuil plakken. Songül Mutluer stuurde foto in, wij konden niet alle partijen thuisbrengen, maar gokken dat we hier ook Jezus Redt, Code Oranje en een stukje Forum. (na een beetje puzzelen reconstrueerde bij de foto: schuiven maar)

Kinderarbeid?

Het raamaffiche is zeldzaam geworden, wij vonden er toch een paar.

GroenLinks, ingezonden door Wessel Breunsse
SP, Oostzaan
PvdA, Oostzaan
Forum, Krommenie
Sigrid Kaag (D66) aan de Gerhardstraat, Zaandam

Op instagram zijn de wethouders van PvdA (Songül Mutluer) en GroenLinks (Wessel Breunesse) actief. Wessel is met een partijgenoot aan het flyeren, Songül maakt zich op op een flyer bij de redactie van De Orkaan in de bus te doen (en serveert eigen koekjes).

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *