Waar zijn de Zaanse Kerstconcerten dit jaar?

Kerst is er deze maand overal in de Zaanstreek. Eerder schreven we al over de kerstmarkten waar we helemaal in de kerststemming kunnen komen. Maar er is natuurlijk meer. Wie van kerstmuziek houdt kan zijn hart de komende tijd ophalen. Er zijn traditiegetrouw weer veel kerstconcerten te bezoeken.

De eerste kerstconcerten zijn afgelopen weekend gegeven. Op de redactie van de Orkaan tellen we er maar liefst 25 voor de komende twee weken! (Missen we er eentje? mail ze naar agenda@deorkaan.nl.)

Donderdag 15 december

 • Het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor geeft haar jaarlijkse kerstconcert in het Zaantheater. Ditmaal in samenwerking met het gemengd koor Deo Juvente uit Huizen en staat onder leiding van ZIMdirigent Hugo van der Meij. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten €24.00 (incl. garderobe en drankje). Locatie: Nicolaasstraat 3, Zaandam

Vrijdag 16 december:

 • Jeugdharmonie NUEVO geeft een kerstconcert in de Kogerkerk. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen t/m 14 jaar. Met het concert wordt Voedselbank Zaanstreek gesteund. Locatie: Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan.
 • Het Kerstensemble van ZFCZaandijk speelt in Rooswijk. Het ensemble start om 14.00 uur bij het clubhuis (naast de Kinderboerderij Rooswijk) en gaat via nieuw-Rooswijk, Triangelhof en oud-Rooswijk terug.
Kerstensemble van ZFCZaandijk
 • Debora Visscher en Nol Sicking brengen bekende kerstsongs van hun jazzalbum ‘Christmas Again’ in de Bullekerk. Het optreden begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 17,50 (t/m 12 jaar € 10 en 13 t/m 21 jaar € 12,50). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Harmoniecorps Tuindorp geeft onder leiding van dirigent Bert Willemsen een kerstconcert in de Maria Magdalenakerk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Kalf 162, Zaandam.

Zaterdag 17 december

 • Concerten bij Kaarslicht biedt een kerstconcert in de Jisper Kerk. Een selectie (5 zangers) van het ensemble Cappella Pratensis zingt ‘Missa Ecce ancilla Domini’ van Guillaume Dufay en gregoriaans uit de Bossche Koorboeken.Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten voor het kerstconcert kosten € 19,00 en zijn te reserveren via reserveren@concertjisp.nl. Locatie: Dorpsstraat 46, Jisp.
Cappella Pratensis
 • Kerstconcert door het Ontroerend Goed Koor in samenwerking met Trio Saen Amare in de Stoomhal. De middagvoorstelling begint om 15.00 uur en de avondvoorstelling om 20.00 uur. Kaarten kosten € 15,00 (incl. consumptie) en kunnen worden gereserveerd via info@ontroerendgoedkoor.nl. Locatie: Pakhuisplein 44, Wormer.
Ontroerend Goed Koor
 • Het jaarlijkse kerstconcert in de Kogerkerk wordt verzorgd door Vocaal Ensemble Intermezzo. Het concert is onder leiding van Frank Hilberink en met muzikale medewerking van Bas Westerhof (orgel). Het concert begint om 16.00 uur en de toegang is gratis (collecte na afloop). Locatie: Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan.
 • Voor de 44ste keer wordt de Volkskerstzang gehouden in de Oostzijderkerk. De begeleiding van de samenzang is in handen van Dick van Bezooijen. Muzikale medewerking wordt verleend door Soli Deo Gloria, Kerkkoor Revival en de Zaanse trompettisten Anne Roel de Boer en Jelle Haansta. De kerstviering begint om 20.00 uur en toegang is gratis. Locatie: Zuiddijk 1, Zaandam.
Oostzijderkerk
 • Keltisch Winter-Kerstconcert Arthur and Friends in de Zuidervermaning. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kunnen worden besteld via Arthur and Friends of 06-26643556. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
Arthur and friends
 • Fanfareorkest Onderling Genoegen en pop- en jazzkoor Go4Singing! geven een kerstconcert in de Nicolaaskerk in Krommenie. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 12,00 (€ 10,00 voor donateurs en € 8,00 voor studenten). Deze kunnen vanaf 5 december worden gereserveerd via www.ogkrommenie.nl. Locatie: Kerkplein 1, Krommenie.
Nicolaaskerk Krommenie
 • Kerstgala Ratatouille in kerk de Wijngaard. Na de beginners van Ratjetoe treedt het jazzcombo Ratajazz op met als afsluiter het grote orkest Ratatouille. Het concert begint om 19.00 uur. Kaarten kosten € 10,00 (kinderen tot 12 jaar € 5,00). Locatie: Dorpsstraat 134, Wormer.

Zondag 18 december

 • Jos van Beest trio met Mariëlle Koeman ‘Christmas time is here’ in de Wormerveerse Vermaning. De voorstelling begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 17,50. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • De Christelijke Oratoriumvereniging Zaanstreek (COVZ) geeft een Adventsconcert in de Bullekerk. Het concert begint om 14.00 uur. Kaarten kosten € 22,50 (incl. consumptie) en € 15,00 voor jongeren t/m 16 jaar. Bestellen kan via www.covz.nl. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Er klinken kerstklanken in het Honig Breethuis. Sopraan Viktoria Pankratova en haar leerlingen brengen een serie kerstliederen, begeleid door Irina Parfenova begeleidt. Het concert begint om 16.15 uur. Kaarten kosten € 5,00 (incl. entree museum en 1 consumptie). Locatie: Lagedijk 80, Zaandijk. UITVERKOCHT
 • Mini-kerstconcert voor kinderen van 4 – 12 jaar bij het Zaans Toneelhuis. Met instrumenten, ons eigen lichaam en eigen stem wordt een kerstrepertoire gemusiceerd. De middag is van 14.00 – 16.30 uur. Deelname kost € 10,00 en aanmelden kan via www.zaanstoneelhuis.nl Locatie: Cornelis van Uitgeeststraat 2, Zaandam.
 • Christmas Concert in de Kaasfabriek. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 12,50. Locatie: Dorpsstraat 206, Wormer.
 • Het Scandinavisch koor geeft een kerstconcert voor de Zweeds-Nederlandse vereniging in de Grote Kerk in Oostzaan. Het concert is van 13.00 – 15.00 uur en ook niet-leden van de vereniging zijn welkom. Kaarten kosten € 15,00 in de voorverkoop en € 18,00 aan de deur. Locatie: Kerkbuurt 12, Oostzaan.
 • Een kerstconcert met zang door het mannenkoor Whale City Sound (Zaandam) en het gemengd koor All Ages (Wormer) in de Maria Magdalenakerk. Beide koren hebben een passende selectie uit hun kerstrepertoire voorbereid. Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten kosten € 12,50 (incl. pauzedrankje en servicekosten). Locatie: Dorpsstraat 351, Wormer.
Mannenkoor Whale City Sound

Maandag 19 december

 • Pianist Wouter Harbers geeft met zes zangers van Cantus Lux Aeterna het koffieconcert ‘Dreaming of a White Christmas’ in de Bullekerk. Vanwege de kerst is dit koffieconcert eenmalig op maandag. Vanaf 10.30 uur is iedereen welkom voor koffie en om 11.00 uur start het concert. De toegang is gratis (collecte na afloop). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Collegium Vocale Zaandam verzorgt dit jaar voor de negentiende keer ‘A Festival of Lessons and Carols’ in de Oostzijderkerk. De avond begint om 20.00 uur. Na de intocht met kaarsen in een donkere kerk, ontvouwt zich geleidelijk het kerstverhaal, vanaf de eerste aankondiging van de Messias tot de geboorte van Christus, in muziek en gesproken woord. Kaarten kosten € 15,00 in de voorverkoop en € 17,50 aan de deur (t/m 16 jaar gratis). Locatie: Zuiddijk 1, Zaandam

Woensdag 21 december

 • Jaap Zwart geeft een kerst(orgel)concert in de Grote Kerk van Westzaan. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop is er een collecte t.b.v. orgelfonds en dekking van de kosten. Locatie: Kerkbuurt 37, Westzaan. 
Jaap Zwart

Donderdag 22 december

 • Een kerstconcert met drie koren: Golden Pennies, Popkoor Love to sing en Country & western koor Rumberly in de Noorderkerk Zaandam. Tijdens het kerstconcert wordt een kerstverhaal verteld dat afgewisseld wordt door muzikale bijdrages van de vier koren. Het concert begint om 19.30 uur. Kaarten kosten € 10,00. Locatie: Heijermansstraat 127, Zaandam.

Vrijdag 23 december

 • Popup Choir Christmas Singalong in de Bullekerk. Dirigent Maarten Bos en gitarist Tijmen de Koning verzorgen een speciale kersteditie. De avond begint om 20.00 uur een kaarten kosten € 14,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Zaterdag 24 december

 • Het Kerstensemble van ZFCZaandijk speelt in oud-Zaandijk. Het ensemble start om 11.00 uur. De route: Hazepad, Domineestuin, Lagedijk, Guisweg, bomenbuurt, Rode Buurt, Lagedijk, Hazepad.

Maandag 26 december

 • Op tweede kerstdag geven Petra Berger en Edwin Schimscheimer het concert ‘Merry Little Christmas’ in de Bullekerk. Het concert is van 14.00 – 16.00 uur. Kaarten kosten € 25,00 (excl. € 1,50 reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Hebben we een kerstconcert gemist? Mail het ons of laat een reactie onder dit bericht achter.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *