Waarheen? Thuisblijven! (De Kift, video, Bokkedrive, karate)

In verband met de coronacrisis alle evenementen t/m 1 september afgelast. Vanaf 1 juni is er wel een beperkt aanbod mogelijk. Toch is er nog wel wat te doen.

Online: De Kift, Regenboogbier, video’s, Hart voor Zaankanters Kwis, Karate, Peter Goldstein…

Per 1 juni mogen bioscopen, restaurants, cafés en culturele instellingen (concertzalen en theaters) open voor maximaal 30 personen en 1,5 meter afstand (bezoekers moeten reserveren). Ook musea en monumenten mogen open als bezoekers kaartjes vooraf kopen. Dus checken bij Zaantheater, De KunstGreep en de Kaasfabriek. De Bieb is nu al weer open.

Per 1 juli gaat – als er geen nieuwe coronagolf komt – het maximum aantal bezoekers voor bioscopen, restaurants en cafés, culturele instellingen naar naan 100. Over evenementen met veel publiek, zoals festivals en grote concerten wordt voorafgaand aan 1 september een besluit genomen.

Tips en suggesties? Stuur ze via Twitter, Facebook of mail naar De Orkaan.

Films & Video (daaronder online events van de komende weken)

Vanaf 1 juni zijn films beperkt mogelijk bij Pathé en De Fabriek. De Fabriek heeft ook een online-platform: Picl.

De korte Thuisfilm ‘Proef Date’ speelt voor een deel in de Zaanstreek, de film is namelijk gemaakt door de in Zaandam woonachtige Gert van Veen. Te zien via Facebook.

ondertussen in zaandam

Op zoek naar Tante Clara hebben de juffen Tessa en Ryanne heel veel geleerd. In deze zevende aflevering zetten ze dat nog eens vrolijk op een rijtje. (juffen van Et Buut bij Stadsboerderij Darwinpark op Youtube).

ryanne en tessa

Op zondag 11 oktober organiseert VZN (Videoclub Zaanstreek Noord) tijdens IFIKZ (Festival Zaanse Industriecultuur) het filmfestival “Zaanse Industrie toen en nu” in de Stoomhal Wormer met historische en actuele films. De organisatie vraagt Zaankanters films en foto’s te maken van de Zaanse Industrie: bijvoorbeeld een impressie of een reportage. De voorwaarden staan op videoclubzaanstreeknoord.nl.

Voorstellen

Events (in het ‘echt’ en online)

Vrijdag 15 mei

 • Hoogriet, het twaalfde album van De Kift, komt vandaag uit. Om het nieuwe album met iedereen te vieren, speelt De Kift vandaag een aantal nummers van het nieuwe album Hoogriet live vanuit de grote zaal van Paradiso. Het optreden is te volgen via de Facebook & Youtube van De Kift en de kanalen van Paradiso. Op Hoogriet staan veertien spiksplinternieuwe dans-, wals-, en treurnummers uit, die in eerste instantie geïnspireerd waren op het festivalgevoel en de zomerzon. Omdat alles anders is en het festivalseizoen van de baan is, brengt De Kift samen met oude en nieuwe vrienden dit twaalfde album naar de huiskamer.

de kift paradiso

Vrijdag 15 en zaterdag 16 mei

 • Bokketochie Drive Thru bij HOOP, van 15:00 – 19:00,▪️ Bestellen via restaurant@brouwerijhoop.nl of 075-204 7000 met DJ voor verzoeknummertjes en ijs voor kinderen.

bokketochie

Maandag 18 mei

Dinsdag 19 en donderdag 21 mei

 • Karate: vereniging W.D.T. (Weerbaar Door Training) oefenen twee avonden per week in het Twiske, op het grasveld voor het beheersgebouw, vanaf 19.15 uur, iedere dinsdag en donderdagavond gedurende de zomermaanden. (foto instructeur Jan Schoen)

Versie 2

Vrijdag 29 mei 

 • Tweede editie van de Hart voor Zaankanters Kwis om geld in te zamelen voor Zaanse bedrijven, organisaties of kleine zelfstandigen die door de Corona-crisis zijn gedupeerd. Tijdens de eerste editie deden 700 deelnemers mee en was de opbrengst € 6.000. Ook nu werken prominente Zaankanters mee, zoals Ellie Lust, Expeditie Robinson-winnaar Hugo Kennis en comedians Rayen Panday en Lennette van Dongen. De kwis is een initiatief van Wij zijn Zaankanters van PvdA Zaanstreek en de Culturele Raad Zaanstad. Vanaf 20.00 uur via YouTube en op www.hartvoorzaankanterskwis.nl.  Geluksprofessor Patrick van Hees en cabaretière Marjolijn van Kooten presenteren de kwis.

Vrijdag 5 juni 

 • Het eerste flesje Zaans Regenboogbier, met de naam Mon Cherry (Zaanse Regenboog en Brouwerij Hoop) wordt aangeboden aan wethouder Gerard Slegers. Voor de presentatie zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, neem contact op met Brouwerij Hoop, info@hoopbier.nl
  De presentatie is bij Lab-44, Middenweg 44, Zaandam, om 16.00 uur.

regenboogbier hoop

Komende weken (doorgang niet gecheckt)

Expositie Marijke Habernickel in Bullekerk (zodra kerk weer open gaat)

expo bullekerk

Zaterdag 6 juni

 • Bel Canto jeugdkoor met de vrolijke familiemusical: Een lotje uit de loterij (Bel Canto Jeugdkoor repeteert elke woensdag van 18.30 uur tot 19.30 uur in theater de KunstGreep in Oostzaan)

8 t/m 11 juni

 • Avondvierdaagse Zaanstreek

13/14 juni

 • Samenloop van Hoop Zaanstad, Veldpark te Zaandam. Samenloop voor hoop is een initiatief van het KWF. Het is een 24 uurs estafetteloop (wandelen) in teamvorm. Alle opbrengsten gaan naar het KWF, van zaterdag 14.00 uur tot zondag 14.00 uur.

27 juni

 • Midzomerbraderie Assendelft, 10.00 tot 17.00 uur, Dorpsstraat 350 t/m 470

28 juni

 • Muziekfestival Agathepark, Krommenie

maandag 6 juli t/m vrijdag 10 juli

 • Theaterschool Thomuz organiseert Summerschool waarin kinderen aan musical werken om deze aan het einde op te kunnen voeren voor de familie. In basisschool De Vuurvogel in Zaandam, aanmelden: https://www.theaterschool-zaandam.nl/theaterschool/summerschool/

11 juli

 • Snuffelmarkt Wilhelminapark Wormerveer, 10:00

18 en 19 juli

 • Haltpop, Wezelstraat 7, Koog aan de Zaan, 14:00

 

2 augustus

 • Ronde van Oostzaan

ronde oostzaan 2020 aug

4 t/m 8 augustus

 • Huttenbouw Zaandijk, Dr. J.J. van der Horststraat 2 B, voetbalveldje ZFC-gebouw Zaandijk

9 t/m 13 augustus

 • Huttenbouw Krommenie op grasveld aan de Van Allenstraat

Van 12 t/m 16 augustus

 • Sail 2020 in de haven van Amsterdam met iconische schepen

30 september

 • Dolly Dots met de nieuwe show ‘Sisters on tour’ in het Zaantheater

Vrijdag 13 november en zaterdag 14 november 

 • nationale en internationale bluesartiesten in Zaandam, tweedaagse editie van Blues aan de Zaan, Podium de Flux
Deel dit artikel:

Een reactie

 • Jan Nijkamp

  Ik heb een schitterend concert van de Kift gezien.
  Onder de gegeven omstandigheden hebben ze er toch iets heel moois van weten te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *