Waarom ondergronds station Zaanse Schans misschien toch een goed idee is…

Het is niet het drukste station van de Zaanstreek, maar wel het station dat internationaal het meest bekend is dankzij de hordes toeristen die de Zaanse Schans bezoeken.

Het is ook niet het ‘beste’ station. Dankzij de koffiezaak is er wel weer reuring, maar wie de tunnel ingaat richting de Schans ziet dus dit.

Orkaan-lezer Eveline Blok maakte deze foto, een zo’n foto zegt meer dan 100 woorden. Een onaangenaam gat. Geen lekkere binnenkomer voor toeristen.

En dat ondanks dat de tunnel eerder werd aangepakt en ook nog eens werd versierd door ROSA. Voor het stationsgebied zijn ook plannen voor een hotel, maar dat komt maar niet van de grond, en dan was het ook nog eens toneel van een fietsverhuuroorlog en gevaarlijk fietsen op de stoep.

Hieronder nog een foto van Eveline.

Wat is eigenlijk wel het beste station van de Zaanstreek? Zaandam is een bouwput, Krommenie-Assendelft een tochtgat en in Wormerveer schijnt bijna nooit een trein te komen (over Kogerveld en Koog Zaandijk aan de Zaan krijgen we weinig klachten).

Deel dit artikel:

5 reacties op Waarom ondergronds station Zaanse Schans misschien toch een goed idee is…

 1. TheMX schreef:

  Dan zal het wel Station Koog aan de Zaan zijn gezien deze niet benoemd wordt

 2. Eline Kleibrink schreef:

  Hoezo komt er nooit een trein op station Wormerveer? Wormerveer is zo handig nu, wil je koffie halen moet je op het midden perron zijn en dan gaat de trein naar Amsterdam opeens per deze week van spoor 4, dat is aan dat perron in de polder. En dan alleen de treinen die in het weekend niet rijden. Leuker kunnen we het niet maken, moeilijker wel.

 3. Erik Esteie schreef:

  Wat wel weer positief is, is dat er een soort van buurtsuper komt op de hoek van de lagedijk en guisweg en ik juich dit initiatief toe!

  https://www.noordhollandsdagblad.nl/zaanstreek/spar-zaandijk-buurtsuper-met-wilko-en-meriella

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *