Wachtruimte Station Kogerveld vernield: kogels? Stenen? Een knuppel? (filmpje)

We kregen gisteravond een foto van Cees Kuypers: ‘Schiettent Kogerveld’. Op de foto was de wachtruimte op het perron te zien en het leek er inderdaad op dat de ruiten waren beschoten door Wild Bill Hickok. 

We belden direct met de mediadesk van de politie. Daar was geen melding binnengekomen. Niet van schoten en ook niet van vernieling. Ook de mediamensen van de NS wisten van niks. Vernielingen? Nee, hoor. 


Update:

De woordvoerder van de NS belt terug: “Het is minder spectaculair dan jullie hoopten(?). Het gaat om kwajongens die de ruiten hebben bekogeld met stenen van de rails.” 


Daarop besloten we ons mannetje (v) in Kogerveld te bellen: Carola Korsse. Zij sprong op de fiets en zag dat het raak was geweest. Gaten in alle ramen. En er leek nog geen bezem op de PD (Plaats Delict) te zijn gehanteerd:

Bij grondige bestudering van de omgeving viel op dat er geen kogels of hulzen waren achtergebleven. Dit zou kunnen wijzen op een schutter die zijn (m/v) sporen heeft uitgewist, of op een knuppel/staaf of ander slagvoorwerp. 

Hoe dan ook, de vernielingen zijn grondig en degene die het gedaan heeft/hebben lijkt/lijken te beschikken over een aardige portie vernielzucht en weinig zelfbeheersing.

Carola Korsse
Carola Korsse
Deel dit artikel:

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *