‘Walk of peace’ in Krommenie/Assendelft (met Ar-Rahma)

In Assendelft en eerder ook bij het stadhuis van Zaanstad is middels borden en spandoeken gedemonstreerd tegen de komst van een moskee in Saendelft. Via Facebook wordt de strijd tussen voor– en tegenstanders al langer gevoerd.

Op zaterdag 15 september neemt de initiatiefnemer van de moskee, de stichting Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft, deel aan de ‘Walk of Peace’ die dit jaar in Assendelft en Krommenie wordt gehouden.

De ‘Walk of peace’, een initiatief van de landelijke vredesbeweging Pax, wordt in de Zaanstreek georganiseerd tijdens de Vredesweek 2018 door de Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek, in samenwerking met de Raad van Kerken voor Krommenie en Assendelft en de stichting Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft.

De start is om 14.30 uur, bij de Openbare basisschool De Delta in Assendelft. Onderweg wordt gepauzeerd bij de kerk van de Sint Petrusparochie in Krommenie (foto, Google Streetview). Onderdeel van de wandeling is een kort interreligieus vredesgebed.

“Met deze activiteit zet de stichting de traditie voort van de opgeheven werkgroep Jodendom, Christendom en Islam, die al vele jaren een interreligieuze activiteit in de vredesweek organiseerde.”

Meer informatie bij de Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *