Wandelweg Wormerveer: scooter knalt op busje

Vanmiddag – dinsdag 14 februari – rond 16.00 uur, knalde op Plein 13 in Wormerveer een scooterrijder op een busje.

De bus kwam uit de Insulindeweg en wilde het fietspad langs de Wandelweg oversteken. Het verkeer op de Wandelweg – dus ook fietsers en scooterrijders – heeft daar voorrang. Het lijkt erop dat de bestuurder van het busje de scooterrijder over het hoofd heeft gezien.

De scooter klapte vol op het busje, waarbij de bestuurder hard ten val kwam. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de bus kon zijn weg vervolgen, zijn voertuig had lichte schade. Politie Zaanstreek heeft de brommer aan de kant gezet gezet.

Foto’s / informatie: Facebook Wormerveer / Michel Schermer

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Aaf Aafjes

  Verdomme weer een ongeluk op de Wandelweg.
  Als ik het kenteken mag geloven, blauw, dan was het een taxi met rondom ramen met goed overzicht en geen bestelbus met dode hoek
  Elke plek waar auto’s het fietspad kruisen op de Wandelweg is levensgevaarlijk. Op dit stuk fietspad is het ook nog eens twee kanten berijdbaar.
  10mtr van dit ongeluk ligt een herdenkingsplaat van omgekomen jongen.
  Hopelijk heeft scooterrijder niet teveel lichamelijke schade.
  Had voorrang maar sommige scooterrijders rijden vaak met eigen regels zonder iets of iemand aan te trekken. En zijn er vaak sneller dan automobilist kan inschatten. Gelukkig is dat een ruime minderheid onder de scooterrijders.
  Blijft naar om te zien foto’s van ongelukken op plaatsen waar je zelf vaak rijd.

 • Gerie loupatty

  ze hadden nooit een fietspad moeten maken een fiets strook was beter nu rijden ze vaak ook met fiets en soms met scooter ook nog tegen het verkeer in links dus we zijn hier in Nederland daar rijden we rechts auto’s moeten ook helemaal op het fietspad staan willen ze wat zien waardeloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *