Wanneer zijn de nieuwe scholen in Zaanstad klaar?

Zestien scholen in Zaanstad wachten op nieuwbouw of een ingrijpende verbouwing.

Uit een recent overzicht van de gemeente is op te maken wanneer ze ‘hopelijk’ af zijn, maar ook hoe lang het kan duren als er bezwaar- en beroepsprocedures worden aangespannen.

Het belangrijkste hoofdpijndossier van het college, de Toermalijn, kan op z’n vroegst halverwege 2019 klaar zijn, maar het kan ook een jaar later worden.

Basisschool De Werf had vorig jaar al klaar moeten zijn volgens de eerste planning. De verwachting is nu dat het gebouw in de tweede helft van 2018 af is.

De lokatie voor Et Buut en de Westerkim (Overtuinen) zou in 2017 klaar zijn, dat wordt begin 2018.

De Tamarinde moet over twee jaar af kunnen zijn, maar er is uitloop tot midden 2020.

Ook de Herman Gorterschool moet nog flink wachten. De school aan de Smitstraat moet medio 2019 af zijn maar als er problemen komen is halverwege 2021 ook mogelijk. De vestiging op de Doniastraat zou begin 2021 klaar kunnen zijn maar het zou ook een jaar later kunnen worden.

Klik op de onderstaande kaart voor een grotere versie. De blauwe lijn geeft de bouwfase aan, de rode lijn is de uitloop bij bezwaren en beroep.

scholen planning

Er komt waarschijnlijk een nieuwe school, de IKC Inverdan van scholenkoepel Agora, Het Baken en/of De Rietvink die nu op de P.A. van Meverstraat zitten, zouden moeten verhuizen (2020 met uitloop 2022).

Sommige scholen gaan ook meer kosten dan aanvankelijk was begroot: € 100.000 extra voor het project IKC Roggeplein (Rosmolen Zuid), € 2.044.341 voor Toermalijn, Herman Gorter en Palet, € 245.203 voor IKC Kreekrijk en IKC Inverdan.

Hieronder de plannen voor De Werf, links boven Overtuinen (Et Buut en Westerkim.)

Nieuwbouw_de_werf_620

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *