Warm in de Petruskerk…

Voor mensen die liever de verwarming een graadje lager later staan zijn de eerste dagen van december geen fijne tijd. De temperatuur daalt tot het vriespunt. Daar helpt geen warme trui meer tegen.

Om daar enigszins aan tegemoet te komen stelt de Petruskerk aan de Snuiverstraat in Krommenie vanaf 9 december de warme ontmoetingsruimte ter beschikking: “daar kunt u in een warme omgeving even genieten van een kopje koffie of een glas thee met wat lekkers erbij. Gezellig met bekenden en onbekenden, want u kunt gerust iemand meenemen waarvan u weet dat hij of zij ook in een kouder huis zit.”

Als je warm in de kerk zit “Dan kan de verwarming thuis even omlaag, u spaart geld uit en u spreekt andere mensen. Als u wilt kunt u ook een spelletje: kaarten, rummikub, puzzelen, yahtzee of gewoon een praatje maken. Er is plaats om kranten te lezen en er is verbinding met internet via WiFi.”

Het is helemaal gratis. De KBO, de Petrusparochie, de PCI, St. Fonds Vredenburg, Raad van Kerken en de Rabobank maken dit mogelijk. Wie weet hebben we af en toe nog een verrassing ook.

De warme ontvangst begint op 9 december en is iedere vrijdag tot eind maart. Vanaf 10 uur tot ongeveer 13 uur kunnen mensen in de kerk terecht.

De Petrusparochie zoekt overigens nog vrijwilligers en sponsors die voor soep en broodjes kunnen zorgen.


De Zaankerk, Drielse Wetering 50 in Zaandam, heeft in december ook nog een soortgelijke actie. Mensen die in de knel komen vanwege de hoge energiekosten kunnen de zondag doorbrengen in de verwarmde ontmoetingsruimte. “U kunt daar rustig zitten lezen, of een praatje maken.” Vanaf elf uur, met gratis thee en koffie, en rond de middag soep en brood.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *