Warme douche voor kade van Van Goyenkade

Dat de bewoners van de Jan van Goyenkade in Zaandam niet tevreden zijn over de manier waarop er met hen en met het wegdek is omgesprongen heeft Jan Schoen gisteren beschreven, maar na het zuur brengt hij ook graag wat zoets. 

Aan de vernieuwde kademuur is over de gehele lengte een reddingtouw gehangen dat houvast biedt voor drenkelingen. Daarnaast wordt er ook aan de dieren gedacht! Voor eenden of andere watervogels die de steile kadewand niet kunnen bedwingen zijn er opstapjes aangebracht, waarop zij ook lekker kunnen chillen. Deze opstapjes kunnen ook dienen als reddingsrooster voor honden of katten die in de plomp terecht zijn gekomen. Aan werkelijk alles is gedacht.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Bert Versteeg

  Het is alleen jammer dat het zo`n kale betonwand is geworden, ze hadden netjes met metselstenen moeten bekleden.
  Naar dit zie je wel meer in Zaanstad, neem de Parkstraat, daar hebben ze een paar jaar geleden ook een betonnen rand op het damwand gemaakt.
  Een mooi voorbeeld van hoe het ook kan is de Vaartkade tussen de Heerengracht en Botenmakerstraat.

 • Frank Peter

  Die opstapjes zijn echt een goed idee voor katten, egels en padden etc. Maar eenden en andere watervogels hebben ze echt niet nodig hoor…

 • Jan Schoen

  Dat dacht ik ook. Totdat ik de man sprak, die de roosters monteerde terwijl hij tot in zijn middel in het water stond. Hij zei dat het roosters voor watervogels waren. En inderdaad, de eerste eenden zijn al op de roosters waargenomen. Dat wil zeggen: hij heeft toch gelijk gehad. Maar of ze echt voor eenden nodig zijn? Ik twijfel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *