Wat doen we met de Sluis?

oostkade overzicht

Het meest authentieke stukje Zaandam, de “Sluis” tussen de Wilhelminabrug en Beatrixbrug, ligt er wat verloren bij. Verloedering. Leegstand. Achterstallig onderhoud. 

Maar er zijn ideeën. Die worden op zaterdag 9 september gepresenteerd in de Oostzijderkerk vanaf 16.30 uur.

Babel organiseert een ontwerpdag rond dit gebied, dat strekt van Peperstraat, Savornin Lohmanstraat, Zuiddijk, Burcht, Sluis en Klauwershoek.

Daarvoor heeft Babel jonge Zaanse ontwerpers en studenten van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en studenten van de Hogescholen Utrecht en Amsterdam en Windesheim Flevoland uitgenodigd.

Bij de presentatie zijn ook aanwezig Remco Reijke, stedenbouwkundige van bureau Islant, Sjoerd Soeters , PPHP, namens de gemeente, Ishak Önen, architect en bewoner van het gebied, Erik Jongenotter, senior consultant Witteveen+Bos en Dennis Straat, wethouder Ruimtelijke ontwikkeling.

6 Reacties op Wat doen we met de Sluis?

 1. In het “verdrietige” pand een schaakschool vestigen met andere workshops & projecten voor jong en oud.

 2. dirk says:

  Zullen we eerst de sluis zelf eens afmaken……?
  Al is het alleen maar om de Beatrixflat…!

 3. Edwin says:

  Loetje aan de zaan….biefstuk bali

 4. PatatjeMayo says:

  Loetje aan de Zaan! Hier sluit ik mij volledig bij aan. Dat missen we gewoon in Zaandam. Waar kan ik tekenen?

 5. Renata Pen says:

  Ik heb er een heel mooi idee voor. Als het betaalbaar is zou ik daar graag een bedrijf beginnen met oa lunchroom. Met een sociale doelstelling en weer eens iets anders

 6. Zoals Frank Tijdeman al aangaf is deze ruimte heel geschikt voor het geven van workshops. Er zijn al gesprekken met de verhuurder. Ook met de gemeente,de workshopgevers ( Stichting Feaz) willen graag het pand een goede bestemming geven en dit samen met diverse partners tot een gezellige, functionele locatie maken.
  Een broedplaats voor kunstenaars, een ontmoetingsruimte voor jong en oud.
  Workshops op het gebied van creativiteit, dans, muziek, educatie enz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>