Wat verbindt mij met Monet? (filmpje)

Toen Stichting Monet in Zaandam in 2010 door Jacob Reitsma, Bas Husslage en Martijn Couwenhoven werd opgericht was er nog geen MonetAtelier. De MonetWandelingen waren er wel en die zijn er nog steeds. Wat toen begon met drie gidsen is nu uitgegroeid tot een groep van acht.

Ook net als toen, elke gids heeft zijn of haar eigen specialiteit. Een van de huidige gidsen is Joanne Zegers. Joanne is beeldend kunstenaar en kunstdocent. Geboren aan de Zaan en opgegroeid aan de Zaan. Toen wij haar vroegen wat zij heeft met Claude Monet, was dit haar antwoord.

“Wat een vraag! Eigenlijk is iedereen die in de Zaanstreek woont verbonden met Monet! Claude Monet heeft onze streek bewoond en bekeken. Hij heeft niet zomaar een beetje rondgekeken, maar de kleuren van de huizen gezien, onze luchten, de molens, het riet, de oevers, de mensen, het gevoel van de Zaan, de wind en het water.

Wanneer je kijkt naar een Zaans schilderij van Monet dan weet je dat hij hier heeft gelééfd en dat hij geïnspireerd was door wat hij zag. Mooi of goed, het doet er niet toe, hij heeft gezien, geschilderd en ontdekt. En met hem ontdekken wij de Zaanstreek opnieuw als een streek waar je van kan houden.

Daarom ben ik gids bij Stichting Monet in Zaandam. Ik, of een van de andere gidsen, nemen je graag mee tijdens een MonetWandeling. Deze wandeling is tijdens Door de ogen Monet tijdelijk omgedoopt tot Parcours Monet.” 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *