ZV de Zaan en ZV de Ham speelden zaterdagavond de Zaanse derby in de Eredivisie waterpolo. Net als de wedstrijd in november in Krommenie won de Zaan ook thuis van de streekgenoot (11-5). Toch zijn ze bij ZV de Ham zeker niet ontevreden.

De score kwam wat langzaam op gang in zwembad De Slag. Na het eerste kwart stond het pas 2-1 voor de thuisploeg. Bij rust was deze stand opgelopen tot 6-1 (een snelle uitbraak van de Zaan na een misser van de Ham werd ingeschoten door Angelo Corver).

Laat besef

De mannen van de Ham verdedigden volop maar leken pas in de tweede helft te beseffen zelf ook over aanvalskracht te beschikken. De bezoekers scoorden direct drie fraaie doelpunten van de hand van Tim Groenendijk (6-2), Tom Geestman (6-3) en wederom Groenendijk (6-4). Aan het slot van de derde fase ontwaakte de Zaan weer en Thomas Lucas tekende voor de 7-4.

In het vierde kwart was de koek op voor de Ham. Er werd nog wel direct 7-5 gescoord maar dat was ook het laatste doelpunt voor de bezoekers. De Zaan sloot zakelijk af met nog een paar goals en moet zondag alweer aan de bak. Dan speelt het een inhaalwedstrijd, tegen UZSC.

Met een droog lobje over de keeper van de Ham. En dat in een zwembad.