WC’s voor stations in Koog en Wormerveer (2020-2021)

station koog ad zaan

De stations in Koog aan de Zaan en Wormerveer krijgen volgend jaar of het jaar daarop een toiletvoorziening. In Zaandam worden ook nieuwe WC’s gebouwd tijdens de ‘upgrade’ van het station.

De stations Zaandam Kogerveld, Zaandijk Zaanse Schans en Krommenie Assendelft zullen ‘verbeterd’ worden in 2022 of 2023.

Dat staat in de nieuwe plannen van de NS voor de aanpak van stations in de komende jaren, NS-directeur Rogier van Boxel wil een einde maken aan de ‘wegwaaistations’ in de regio.

Sommige stations krijgen een super-upgrade met een ‘huiskamer’: koffie, fijne banken, wifi… Den Helder en Heerhugowaard zijn de gelukkigen in Noord-Holland-noord.

1 Reactie op WC’s voor stations in Koog en Wormerveer (2020-2021)

  1. Bruce Latham says:

    Heel fijn! Ik vond het altijd al zo irritant dat op de kleine stations, waar je alleen in sprinters zonder wc kon instappen, geen wc aanwezig was. Nu hebben de nieuwe sprinters weer toiletten, en worden de stations verbeterd – goede zaak! Nu nog de spoorwegovergang bij Zaandijk Zaanse Schans aanpakken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>