We ♥ Dierendag! Een beestachtig overzicht!

Dierendag! Dierendag! Dierendag! Wij zijn er dol op!

Snuf konijn krijgt een extra worteltje, Bertus hond een vet bot, Mauke poes een bordje melk, en Sebastiaan spin een sappig muisje.

Vandaag mag iedereen zijn m/v favoriete huisdier meenemen naar de redactie, en we halen herinneringen aan oude dierenverhalen op.

Zoals aan kater Gert-Jan, die wij GéJé noemden… hij zocht en kreeg een huis! En dan die mislukte rode jager uit Assendelft! #faalhaas. Karel de vrijgezelle zwaan uit Oostzaan missen we nog altijd, en de Zaanse vlieg hangt boven ons bureau. Politie ZNSTD die jaagt op koeien en flirt met een schaap, de ijsvogel die de wereld overging, Bir, de oude beagle die op jacht ging naar een prijsde stoere hanen die werden gedumpt, de lelijke naakte baby’s van de vogelopvang… ze komen allemaal voorbij.

De hondenbelasting-discussie laait op, het ongelooflijke verhaal van  de eigenaar van de hond die een kat doodbeet en geld eiste van het baasje van de kat wegens schade aan de hond, de dierenrust aan de Taandijk in Krommenie, de oude etalage van Dierenspeciaalzaak Zaandam, de hond die zijn baasje erbij lapte, de redding van een Oostzaner hengst, de woelmuis die De Kraaien dwarszit, de ganzen die liever niet stikken, en de ganzen die aanvielen op Het Eiland.

We kunnen echt nog uren doorgaan. Maar vandaag staan we ten dienste van het dier, en Solex wil eten.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *