We mogen weer stemmen, keuze genoeg…

Niet minder dan 32 partijen troffen we aan op het recent geplaatste verkiezingsbord op de Dam in Zaandam.

Helaas behoort het ouderwetse (over)plakwerk in Zaanstad en Oostzaan tot het verleden, maar in ieder geval weten we nu waar we uit kunnen kiezen.

Niet alleen de usual suspects als VVD, PVV, PvdA, D66 etc. maar ook nieuwkomers zoals JA21, BIJ1, Jezus Leeft, Volt en Splinter…

Op wie je gaat stemmen op 17 maart mag je natuurlijk zelf weten (maar wij vinden wel dat je moet stemmen). Waar je kan stemmen staat op een handig kaartje. Klik voor Zaanstad en Wormerland (Oostzaan staat er nog niet op). Bij elk stembureau staat of het toegankelijk is voor mindervaliden en of het ook op 15 en 16 maart open is.

Drukte-app

Op de verkiezingsdag zorg Zaanstad voor een app waardoor je kan zien hoe druk het is op een stembureau.

Voor bewoners van verzorginstellingen in Zaanstad komen intern aparte stembureaus waar alleen zij hun stem kunnen uitbrengen.

Onder: het plaatsen van borden in Poelenburg (foto Katja Zwart) en een detail van het bord op de Dam (zodat je alle partijen goed kan zien).

Deel dit artikel:

2 reacties

 • M. van der Poel

  Borden kosten een vermogen, maar dan heb nog niets.

 • Bert Versteeg

  Deze borden zijn in ieder geval beter dan die houten schotten die vroeger werden geplaatst en waar de pamfletten nog ouderwets op werden geplakt.
  Maar ook deze nieuwe verkiezingsborden hoeven van mij niet want ik vind ze niet bepaald fraai.
  In deze tijd van internet en sociale media zijn de borden allang achterhaald.
  Wat deze verkiezingsborden kosten weet ik niet maar ze zullen ergens zijn opgeslagen en moeten rond verkiezingen worden neergezet, schoongemaakt, ingericht en weer weggehaald worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *