We zijn eruit! Winnaar Grote Komkommertijd Wiekentkwis 8 bekend

Waarschijnlijk was de voorraad love-drugs op, want het was weer ouderwets ongezellig tijdens het grote Wiekentkwis jury-beraad.

Er werd gemopperd bij de vleet, men probeerde elkaar de loef af te steken en maakte de ander uit voor rotte vis.

Zelfs werd er gedreigd met ‘voeren aan Neptunus’ en kielhalen. Scheldwoorden als lichtekooi en dekzwabber golfden door het ruim. Voor rede was men Oost-Indisch doof.

Notaris Rik, die het overleg kant nog wal vond raken, overwoog de toko op te doeken voordat de leden elkaar af zouden tuigen. Toch besloot hij de touwtjes stevig in handen te nemen. Hij zette iedereen met de kloten voor het blok en het tuig ging overstag.

De huisnotaris verklaart: “Heel misschien kan het zo zijn dat ik gedreigd heb de jury achter de tonnen van ROSA te binden. Heel misschien dus, hè?”

Hmm… Hoe dan ook… De jury is eruit!

De winnaar van de Grote Orkaan Komkommertijd Wiekentkwis 8 is… tromgeroffel….

Marcel Vlig! Hij ontvangt de biografie van Max Lewin, geschreven door Erik Schaap.

Uit het juryrapport:

“Worden de inzenders slimmer of worden wij elke week dommer? Wat een man! Wat een kapitein op het schip dat ‘ZNSTD’ heet! We hebben hier te maken met een baken in de nacht. Een reddingsboei wanneer je hem het meest nodig hebt… Marcel gebruikt weinig woorden, maar de woorden die hij gebruikt… ja… die gebruikt hij dan ook echt.”

Het juiste antwoord was: Walraven van Hall. (Raven, een wal, een hal… you do the math… ). Gefeliciteerd Marcel!

Voor de anderen: niet getreurd, volgende week is er een nieuwe Orkaan Wiekentkwis.

Schermafbeelding 2015-06-26 om 17.33.52

Ps Erik Schaap schreef een boek over van Hall dat de moeite waard is en Monumenten Spreken maakte een korte documentaire waarin zijn verzetsdaden in de Zaanstreek (en daarbuiten) naar voren komen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *