Wedstrijd Jong AZ verplaatst naar Kalverhoek

7C684265-154A-4AE8-911F-5E7B3DF8191D

De wedstrijd Jong AZ – Telstar die aanvankelijk maandag in het AZ-stadion in Alkmaar gespeeld zou worden is verplaatst naar trainingscomplex Kalverhoek.

Zaterdag stortte een deel van het dak van het AFAS-stadion in. AZ onderzoekt nog waar de overige thuisduels van deze week gespeeld kunnen worden.

Donderdag staat een Europa League-wedstrijd gepland, zondag wacht een Eredivisie-duel. Dat deze in Alkmaar gespeeld kunnen worden, lijkt vrijwel uitgesloten. (Update: volgens de NOS worden ze in Den Haag gespeeld.)

Het thuisduel van Jong AZ tegen Telstar op het AFAS trainingscomplex Kalverhoek begint om 20:00 uur. Gekochte kaarten voor het AFAS Stadion blijven geldig.

Foto van het deels ingestorte dak van de website van AZ.

4 Reacties op Wedstrijd Jong AZ verplaatst naar Kalverhoek

 1. hans van loo says:

  Als in het buitenland een bouwwerk of deel er van instort dan wordt snel getwijfeld aan de kundigheid van de ontwerpers en bouwers aldaar.
  Maar ook hier blijkt het instorten van bouwwerken geen ongewoon verschijnsel meer te zijn, dus….

 2. Jaap Meeuwsen says:

  Ja, zo gaan die dingen.

  De dakconstructie van het AFAS-stadion van voetbalclub AZ is bij de bouw veel te licht uitgevoerd. Dat zegt brand- en bouwexpert Ynso Suurenbroek, die naar eigen zeggen in 2006 op verzoek van de brandweer de bouwvergunning tegen het licht hield.
  Suurenbroek zegt dat zijn zorgen over de constructie al in 2006 in een rapport zijn opgetekend, maar dat dat rapport aan de kant is geschoven door de gemeente.
  Bron : http://www.nos.nl

 3. P.Hoogkamer says:

  Zeuren over het dak kan altijd nog. Bekijk het anders wat ontzettend leuk dat in de zomervakantie een wedstrijd van de jeugdelftallen nu op het kalverhoek complex gespeeld wordt.
  Mooi om er te gaan kijken voor de zaanse voetballende kinderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>