Aan de Blokschaaf in het Houtveld in Zaandam is vannacht opnieuw een portiek beklad. Diverse hakenkruisen en de woorden ‘junk’ en ‘jood’ werden op de muren en de vloer van het portiek en op deuren aangebracht.

Volgens omwonenden zou een dader op heterdaad zijn betrapt en zijn aangehouden. De politie is om een reactie gevraagd maar kan dit vooralsnog niet bevestigen.

UPDATE: de politie bevestigt dat een 27-jarige Zaandammer is aangehouden.

De bekladding vond vlak voor 24.00 uur plaats in de afgelopen nacht. Nadat omwonenden 112 hadden gebeld zagen ze ook iemand weglopen. De dader stond daarna blijkbaar alles vanaf een afstand te bekijken. Toen hij werd gespot door omstanders werd hij door de politie achtervolgd waarbij hij een spuitbus en waarschijnlijk ook vuurwerk onder een auto weggooide.

Afgelopen weekend was er een aanslag met een zwaar explosief in hetzelfde portiek. De brievenbussen die uit de wand werden geblazen waren net weer vervangen. Ook toen werden de muren beklad, ook met een hakenkruis.

Lees ook: Onrust na ‘aanslag’ Blokschaaf – de foto’s onder en boven (@DeOrkaan) werden door buurtbewoners gemaakt en aan de Orkaan gestuurd.