Weer sokken op de markt (maar niet in Zaandam)

De verlichting van de lockdown bestaat niet alleen uit open terrassen. Winkels mogen vanaf morgen weer mensen toelaten zonder afspraak. En de markt mag weer helemaal open.

Ook non-food mag weer: sokken, puzzels, ansichtkaarten, kleding, cosmetica, tuinspullen, lampen en restpartijen. In Zaandam is de zaterdagmarkt alleen nog voor food-producten omdat door de coronaregels nog niet alle standhouders een plek kunnen krijgen.

De eerste volledige markt is die in Wormerveer a.s. woensdag 28 april, daarna zijn Zaandam (donderdag), Wormerland (vrijdag) en Krommenie (dinsdag) aan de beurt.

Nieuw bericht: Wel ‘non-food’ op markt Zaandam, maar minder kramen.

In Zaanstad mogen standhouders ook weer eten bakken en dit verpakt meegeven aan de klanten. Bezoekers mogen het niet ter plekke opeten, om drukte te voorkomen. Maar de zaterdagmarkt in Zaandam blijft voorlopig zoals die is:

“Vanaf zaterdag 30 mei staan op de zaterdagen alleen foodkramen, omdat de gemeente niet alle standplaatshouders, door de corona-maatregelen kan plaatsen. De 1,5 meterregel blijf gelden.”

Foto: de donderdagmarkt (20 april) in Zaandam, lang niet alle plekken zijn bezet.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Maurice van den Bosch

  Goedenavond, ik ben een marktkoopman op de zaterdag markt van Zaanstad. Ook ben ik marktcommissie lid. Ik zou het op prijsstellen als u een rectificatie plaats over de zaterdagmarkt. U bent nl verkeerd voorgelicht want a.s. staat er namelijk wel een complete markt incl. de non-food met kleding, sokken, stoffen, telefoonhoesjes etc. Bijvoorbaat dank, Maurice van Den Bosch.

 • Henk Schaeper

  Orkaan, wel weer jammer dat jullie verkeerd nieuws naar buiten brengen. Ook de non-food staat er gewoon. Dit kan ons klanten kosten en we hebben het al zo zwaar. Bedankt hoor!

 • P. Koster

  Schandalig hoe er met kooplui wordt omgegaan. Deze mensen hebben al maanden geen inkomen, maar de vaste lasten lopen gewoon door. En deze liggen per M2 hoger dan die van een winkelpand. Toch worden kooplui nog altijd niet serieus genomen en staan altijd achteraan op het prioriteitenlijstje van de gemeentes. En dat terwijl zij niet alleen een mooie aanvulling en aantrekking hebben op het lokale winkelaanbod, maar ook vaak een sociale functie vervullen. En dat in weer en wind.

  Een beetje initiatiefrijke ambtenaar had allang op deze situatie ingespeeld en een alternatieve locatie beschikbaar gesteld.
  Net zoals er ook uitbreiding is voor de terrassen van de horeca.

 • De Orkaan

  Wij baseren ons op de tekst op de website van Zaanstad, en die is zeer duidelijk: Alleen voedselkramen

  “De markt is zo ingericht dat bezoekers en medewerkers goed de 1,5 meter afstand kunnen houden.
  – Er is geen middenrij op de markt
  – Minder kramen
  Op de markt in Zaandam staan op zaterdag alleen voedselkramen, omdat de gemeente niet alle standplaatshouders, door de corona-maatregelen kan plaatsen.”

  Wie het niet gelooft kan het hier persoonlijk checken:
  https://www.zaanstad.nl/mozard/!suite86.scherm0325?mVrg=15231

  • Gilles de Vries

   Ja, je kan zo reageren. Ooooooooof je ziet de reacties van marktkooplui, bedenkt je dat de kans groot is dat die beter geïnformeerd zijn én de website van Zaanstad een aanfluiting is (en dus dat bericht weleens van vorig jaar kan zijn) en dat je dan als Orkaan reageert met een ‘oke, we zien tegenstrijdige berichten en zoeken het uit’

   Het is maar eem suggestie. Zouden de marktkooplui vast fijn vinden als ze niet door locale nieuwssite tegengewerkt worden

 • j Brugemann

  Dit is een bericht op de site van Zaanstad wat in April 2020 is geplaatst en niet meer actueel is.
  Ook de non food mag gewoon weer staan.

 • Loek van Alphen

  Wat een blunder van de Orkaan,dit zeggen wij als enige met een sokkenkraam!!!!!.
  Al meer dan 50 jaar!!!!!!.
  Vanaf 16dec geen verkoop en dan mag de non food weer en krijg je van een trouwe klant de Orkaan onder je neus.
  Wat een foute info,BEDANKT ORKAAN namens alle non food collega’s

 • De Orkaan

  Zaanstad vergat website bij te werken. Nieuw bericht: Wel ‘non-food’ op markt Zaandam, maar minder kramen – https://www.deorkaan.nl/wel-non-food-op-markt-zaandam-maar-minder-kramen/

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *