Weer wat nieuws… Olam werd dus ofi…

We hebben het gemist. Maar Olam in de Zaanstreek bestaat eigenlijk officieel niet meer. De cacaoproductie is al een jaar geleden ‘gerebrand‘ (nieuwe naam gekregen) als ofi (‘make it real’). Met kleine lettertjes dus. En het betekent ‘olam food ingredients’.

Alle koffie-, cacao-, zuivel-, noten- en kruiden-productie – dus ook de Zaanse cacao-fabrieken – vallen sinds oktober 2021 onder ofi. En ofi is weer een onderdeel van de Olam Group.

Volgens de website van de Olam Group is het een gevolg van de in 2020 begonnen reorganisatie van het bedrijf dat haar hoofdkantoor in Singapore heeft. De Olam Group valt in drie onderdelen uiteen: ofi, Olam Agri en Remaining Businesses.

Olam Agri – de landbouwproductie – is verreweg het belangrijkste onderdeel van het bedrijf met tweede derde van de omzet. De rest komt vrijwel uitsluitend van ‘ofi’ – we kunnen overigens maar niet wennen aan die kleine lettertjes, maar daar is vast heel lang (en heel duur) over nagedacht. Waar ‘make it real’ op slaat weten we niet (maar ook daar is vast lang over nagedacht.

Voor de situatie in de Zaanstreek heeft het geen gevolgen, behalve dat de naam dus anders wordt.

Bronnen: de websites van de Olam Group en ofi.

Door: Piet Bakker

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *