Weer wat nieuws: WeTransfer-phishing

Wie regelmatig grote bestanden verstuurt of ontvangt kan dat via WeTransfer doen. Wij bij De Orkaan doen dat vaak. En als je iets vergeet te downloaden (dat moet binnen een bepaalde tijd) krijg je een waarschuwingsmail.

Die kregen we nu ook. Het zag eruit als een bona fide mail, met het juiste logo en dezelfde opmaak als een echte WeTransfer-mail: “Hmm, het lijkt erop dat je bestanden nog niet zijn gedownload en deze overdracht verloopt op 6 Februari 2023. Wanneer dit gebeurt, worden deze bestanden van onze servers verwijderd.”

We herkenden alleen de bestanden niet (TAF 690 S5 – Motor.mp4 en IRU_9446.jpg) en er ontbrak ook een afzender. De mail zelf was verzonden door ‘rose@nabflow.com’ (en dus niet door WeTransfer).

Een poging tot phishing (het ontfutselen van bank-gegevens) dus. Maar wel eentje waar we bijna ingetrapt waren.

Eerder schreven we over Corona-phishing, de Woningnet-phishing, ING-phishingRabo en SNS-nepmailKvK-phishing en PostNL-phishing

Deel dit artikel:

2 reacties

  • jaren zestig, mooie veilige tijd. Brieven versturen via de PTT brievenbus, Bellen in een Telefooncel op straat, Géén Spam , Géén Pin Fraude , Geen Pishingmail, Geen Skimming , Géén zogenaamde Bankmedewerker aan je deur om je Bankpas op te halen..mooie Tijd, was een mooie fijne tijd

  • Hans Mayer

    Danke, haben wir heute auch bekommen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *